Serioux Smart V7, desktop pentru aplicații, web și filme

După cum se și numește, Serioux Smart V7 se adresează utilizatorilor office dar și casnici. Spun asta deoarece oferă strictul necesar iar prețul e atractiv pentru oricine. Are o configurație cu procesor AMD A4 X2, memorie de 4GB și hard de 500GB. Mi se pare decent pentru noile aplicații și pentru filme 720p, placa integrată își face treaba. Deasemenea, dacă vă plac jocurile vă recomand o placă video cu consum mic deoarece sursă nu e una de gaming (una de 128 e suficientă). Nu vă recomand să faceți prea multe upgradeuri, dar mici „fițe” sunt acceptabile (de exemplu: SSD). Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Această carcasă am mai văzut-o și pe desktopuri mai vechi și se poate observa că e de la Delux. majoritatea carcaselor Delux sunt foarte reușite.

Carcasa
Carcasa

Specificații tehnice

Procesorul său nu face parte din cea mai nouă generație dar e suficient de bun pentru orice aplicație ori film. E vorba de un model A4 X2 4000, deci e un Dual Core. Ca oricare alt model din seria A (de tip APU) și acesta are o placă video integrată, care e mai bună decât cele Intel însă nu poate fi comparată cu una dedicată.

Cei 4GB sunt suficienți și vă recomand un sistem de operare pe 64 de biți (cele pe 32 de biți văd doar 2.6GB RAM). Multitaskingul e bun și de aceea un monitor FullHD ar fi ideal pentru aplicațiile office mai profesionale. Mai precis, vă recomand un model cu intrare DVI deoarece desktopul are o ieșire similară. Brandul monitorului nu are prea mare importanță ci e bine să fie cunoscut, iar modelul să fie de cel puțin anul trecut.

Cei 500 Gb sunt suficeinți având în vedere că există modalități de stocare a datelor online. Carcasa e una office cu sursă de 450 W și destule porturi. Apreciez că are ieșire DVI dar și VGA. Perifericele incluse sunt cu interfață PS2.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: prețul foarte bun, fiabilitatea, posibilități de upgrade, procesor APU etc.

Minusuri: lipsa unor pachete promo cu monitor sau Windows 8.

Concluzie

Serioux Smart V7 e un desktop bun pentru cei care nu sunt pasionați de jocuri ori nu vor să dea prea mulți bani pe un desktop deoarece e nevoie și de un monitor pe lângă acesta. Poate alții vor și un sistem audio ori o multifuncțională,iar buget nu prea le permite prea multe, de aceea ratele fixe pot fi o soluție bune de finanțare.

Te-ar mai putea interesa