Serioux S1005KTAB, tabletă 10.1

De fiecare dată când lansează o tabletă nouă, cei de la Serioux se întrec pe sine. Un nou model lansat de curând e acest Serioux S1005KTAB, iar principalele sale atuuri ar fi ecranul mare de 10.1 inci, memoria RAM de 1GB și procesorul Rockchip RK2928. Deci, e un dispozitiv care se adresează în principal celora care vor să navigheze pe Internet când sunt plecați de acasă.
Nu costă deloc mult deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar acum are o reducere bună aici. Datorită memoriei interne mici, cred că ar fi bine să-ți cumperi și un card de genul Kingmax Micro-SDHC 16GB. Dacă e să analizez prețul tabletei atunci observ că e cea mai ieftină tabletă cu ecran de 10.1 inci, iar asta e foarte bine.

Aspect

E un model de culoare neagră cu un ecran mare a cărui rezoluție e aproape HD, adică de 1024×600 pixeli. După cum vedeți din imagine, puteți să o transformați în laptop deoarece are și tastatură inclusă în pachet.

Tableta
Tableta

Caracteristici tehnice

Vine cu un procesor Rockchip și cu o placă video Mali 400, iar datorită acestora jocurile o să meargă decent. Din păcate procesorul e unul single core, dar asta nu o să aibă un impact negativ asupra performanțelor. În opinia mea, stă bine la capitolul memorie deoarece cea RAM e 1GB, iar cea internă e 8GB (din care doar 6GB sunt utilizabili).

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre calitate și preț e excelent; componentele sunt de bună calitate și performante, iar faptul că procesorul e single core nu e ceva de rău; în pachet sunt incluse și accesorii cum ar fi tastatura și husa, care în mod normal ar costa undeva la 100 lei dacă le-ai lua separat; bateria ține undeva la 5 ore, dar autonomia depinde și de cum folosești tabletul.
Contra: având în vedere că e un produs foarte ieftin, nu am ce să îi reproșez.

Concluzie

La această tabletă singurul lucru care-l poți comenta e faptul că e prea ieftină, deci primești mai mult decât plătești. În rest, e foarte bună și o să-i faci treaba în condiții optime. Nu trebuie abuzată la jocuri, iar eu nici nu vă recomand să instalați prea multe programe, în cazul în care nu ați mai avut un astfel de dispozitiv, deoarece aceste programe rulează continuu și de aceea bateria o să se golească repede.

Lasă un comentariu