≡ Meniu

Serioux Promo V5, desktop accesibil cu Intel Celeron

Un sistem desktop PC reușit e unul cu procesor performant și cu un preț atractiv, restul componentelor pot fi schimbate ori upgradate. O recomandare e Serioux Promo V5 și după cum se poate observa face parte dintr-o serie office. Dar având în vedere cât costă vă recomand și o placă video, iar alegerea corectă e în funcție de necesitățile și posibilitățile voastre. O placă video performantă oferă ieșiri video mai bune – HDMI ori DVI (în caz că achiziționați și un monitor FullHD). Carcasa aleasă e cea Delux care o găsim și la alte modele reușite. Alternative sunt multe dacă căutați ceva mai performant pentru un buget mai generos. Nu trebuie să depuneți un efort financiar mare deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Nu e nevoie de o carcasă mai bună deoarece aceasta oferă destulă fiabilitate, o aerisire bună și porturi frontale. Îmi plac finisajele dar și unde sunt poziționate porturile USB din față.

Carcasa

Carcasa

Specificații tehnice

Procesorul e unul destul de nou și e unul din serie nouă Celeron – G1610. Acesta lucrează la o frecvență de 2.6 GHz iar pentru partea video, are o placă video Intel integrată. Nu e cine știe ce acea placă video, însă e destul de bună pentru cei care folosesc doar aplicații ori vizionează filme în timpul liber. Placa de bază are sunet integrat, rețea integrată, memorie 4GB și altele.

Nu e nevoie de mai multă memorie RAM având în vedere căror utilizator e destinat. Spațiul de stocare e de 500GB iar dacă considerați că e prea mic, vă recomand un hard extern sau unul intern. Alte dotări care trebuie luate în considerare: unitate optică DVD, porturi USB – 6, VGA, LAN, trei ieșiri audio și porturile PS2 (pentru perifericele incluse). Acele periferice care le veți găsi în conținutul pachetului sunt cele care le veți găsi și la alte desktopuri Serioux. Adică sunt cu fir și au interfață PS2.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: sursă decentă (pentru viitoare upgrade-uri), carcasă de calitate, periferice incluse, preț atractiv și hard de 500GB.

Minusuri: nu există un pachet promo cu monitor (poate pe parcurs va fi unul).

Concluzie

Acest Serioux Promo V5 e o alegere bună dacă alegeți un monitor pe măsură adică unul FullHD, iar dacă nu sunteți pasionați de jocuri ori filme 1080p, nu are rost să-i luați o placă video performantă deoarece cea integrată mi se pare decentă.

{ 1 comentariu … citește-le alături sau adaugă unul }
 • Mihail

  Serioux e un brand românesc care vinde tablete, calaculatoare și diferite dispozitive din sfera IT&C. Desktop PC-urile lor sunt foarte reușite, iar Serioux Promo V5 e o nouă reușită… în opinia mea. Vine la un preț care nu e deloc mare și dacă ar fi să-l recomand cuiva atunci l-aș recomanda în special celora care sunt în căutarea unui PC stabil și performant.
  Se poate vedea că nu arată deloc rău, însă nu cred că e prea important cum arată, ci ce e în interior și ce poate. Știți cum se zice – frumusețea vine de la interior, iar acest lucru se aplică și acestui PC deoarece contează ce-i în interior.
  Pe partea de caracteristici pot spune că stă foarte bine deoarece are componente de ultimă generație care te vor ajuta să-ți faci treaba cât mai bine și repede posibil. Cei de la Serioux au ales cele mai bune compenente și le-au asamblat așa încât să funcționeze foarte bine una alături de alta.
  Apreciez la acest model faptul că a fost realizat cu cap, raportul dintre preț și calitate și fiabilitatea. Poate că vreți să vă cumpărați un PC pe compoennte deoarece așa credeți că o să ieșitți mai ieftin, dar nu e așa, dacă e să calculați atunci o să vedeți că tot atât o să dați, iar acest PC e preasamblat, deci mai puțin stres pentru tine.
  În concluzie, dacă te interesează un desktop PC bun atunci acesta ar trebui luat în considerare, iar dacă peste ani te gândești să-i faci un upgrade (procesor, RAM, placă video, palcă de bază etc) atunci acest lucru e posibil, față de un laptop. Din această cauză multă lume încă preferă să cumpere un PC și nu un laptop – deoarece e upgradabil cu un efort minim. Singurul lucru care mai trebuie făcut atunci când ajunge acasă e să instalați Windows-ul (de preferat Windows 8) și driverele aferente. Dacă nu vă descurcați atunci ar fi bine să apelați la un prieten sau la cineva care se pricepe.

Lasă un comentariu