Serioux Power

Un nou desktop asamblat de cei de la Serioux e acest sistem desktop Serioux Power care după îi și spune, Power, oferă o viteză de procesare superioară. Acele performanțe se datorează procesorului Ivy Bridge Core i5-3470, hardului SATA III și memoriei de 4 GB. Îl recomand și celor pasionați de jocuri deoarece e accesibil și vă oferă posibilitatea alegerii plăcii video dorite. Eu vă recomand una de cel mult 128 de biți deoarece sursa e de 450W și să fie din seria nouă cu tehnologie 28 nm. Alături de el aveți posibilitatea de a achiziționa și un monitor Full HD de la LG și care are intrare DVI. Prețul pachetului e atractiv având în vedre că monitorul e foarte bun. Vine cu carcasă DeLux MT457 Power are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată carcasa

Specificații tehnice

Procesorul e un i5-3470 de 3.2 GHz după cum am precizat sus și e unul foarte bun atât pentru utilizare office cât și pentru jocuri. Mi se pare normal să achiziționați și o placă video dedicată alături de acesta chiar dacă nu sunteți un gamer înrăit, pentru că cea integrată nu e așa de performantă. Placa de bază Intel H61 are sunet integrat, rețea integrată, un slot PCI Express 2.0 x16, trei sloturi PCI Express 2.0 x1 dar și altele. Cât despre memorie sa de tip RAM, nu e de 1600 MHz ci de 1333 MHz. Dar dacă nu vă convine, mai puteți lua încă 4GB de RAM deoarece placa de bază suportă destul de multă memorie RAM.

HDD-ul SATA 3 e unul de 1TB și din păcate nu e unul de 7200 RPM ci de 5400 RPM, dar oricum e mai bun decât unul SATA2. Perifericele incluse sunt mouse-ul și tastatura. Carcasa sa nu are un aspect prea modern dar e bună. Serioux Power are o sursă de 450W și diverse porturi. Porturile acestui desktop sunt USB, LAN, PS2 (două, pentru perifericele incluse), trei ieșiri audio și altele.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are procesor IvyBridge din seria Core i5, preț atractiv, periferice incluse (nu sunt prea grozavă, dar bune), hard SATA3, sursa permite upgradeuri etc.

Minusuri: lipsa plăcii video dedicate.

Concluzie

Acest Serioux Power e un desktop de recomandat dar există și alternative cu i3, însă dacă vreți performanțe mai mari în jocuri, acesta e modelul ideal. Prețul mic vă oferă posibilitatea alegerii unei plăci grafice sau a unui monitor (dacă nu-l doriți pe cel recomandat de magazin).

Te-ar mai putea interesa