Serioux Power V8, desktop accesibil cu i5 IvyBridge

Serioux Power V8 e cel mai nou desktop din seria Power și după cum se și numește, sugerează că oferă un plus de viteză de procesare. Adică, are un procesor Core i5 din generația a 3-a care e suficient pentru aplicații office. Chiar dacă nu face parte din generația a 4-a numită Haswell, e mai ieftin iar diferențele nu prea se văd. Deci un desktop cu Haswell e mai scump cu vreo câteva sute de lei și nu văd de ce nu l-ați alege pe acesta. Lipsa plăcii grafice nu e o problemă deoarece o puteți achiziționa ulterior iar sursa vă permite să instalați o placă destul de bună. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Chiar dacă carcasa e aceeași, configurație e mult diferită față de cea a altor modele de la Serioux, iar carcasa e până la urmă fabrica de un alt producător (Serioux le asamblează doar).

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Procesorul i5-3330 de 3GHz e din a treia serie de procesoare de la Intel și e evident acest aspect (din codul său). Astfel are o placă video bună pentru vizionare de filme ori aplicații de proiectare. Însă pentru aplicațiile mai profesionale, vă recomand o placă video pe măsură și un Core i7.

Are atât sunet cât și rețea integrată, dar până la urmă sunt dotări standard. Restul configurației cuprinde un hard de 1TB și o memorie de 4GB. Ca oricare alt desktop și acesta are unitat DVD și o mulțime de porturi. Dintre acele porturi amintesc: cele 6 USBuri, VGA, DVI, LAN și trei porturi audio. Nu trebuie neglijate nici perifericele incluse (mouse și tastatura care sunt cu interfață PS2).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: raport performanță/preț bun, ieșire DVI (ideal pentru monitoare FullHD), hard disk spațios și performant, are destule USBuri pentru conectarea diferitelor periferice și fiabilitate.

Minusuri: poate lipsa unei plăci video ori lipsa unui pachet promo cu Windows/monitor.

Concluzie

Acest Serioux Power V8 e o alegere office bună dacă vă interesează și viteza de procesare. Variante mai performante sau mai puțin performante care le puteți lua în calcul sunt tot ce le de la Serioux deoarece sunt apreciate în special datorită prețului. Vă recomand un monitor de cel puțin 21.5 inci, iar producătorul nu are mare importanță (un LG, Benq sau Samsung ar fi ideal).

Te-ar mai putea interesa