Serioux Performance H1, desktop cu Intel i5 Haswell

Chiar dacă acest model Serioux Performance H1 e unul de tip office și e destul de performant având în vedere că prezintă o configurație cu procesor Haswell. E vorba de generația a 4-a de procesoare de la Intel care aduce un plus de eficiență, adică consumă mai puțină energie. Bineînțeles performanțele sunt mai mari pentru aceeași frecvență. Trebuie să știți că mai sunt două modele, unul e tot cu Core i5 iar celălalt e cu Core i7. Doar acesta e de tip office adică nu oferă o placă video dedicată. Deci dacă vă plac jocurile, fie alegeți unul dintre cele două fie luați pe acesta iar ulterior luați și o placă video. Fiind cel mai performant din serie, Performance H1 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Carcasa e una obișnuită adică nu e una de gaming, astfel nu puteți avea mari pretenții de la ea. Totuși e suficient de bună pentru utilizatorii obișnuiți.

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Procesorul i5-4430 e unul dintre modelele mai ieftine iar dacă nu vă convin performanțele sale, există modele Core i7 destul de bune. Placa video e cea Intel HD dar e un model mai nou – 4600. Spre deosebire de seria precedentă, aceasta prezintă socket 1150. Deci e nevoie de o placă de bază nouă însă memoria RAM e tot de 1600 MHz. În acest caz e vorba de o singură plăcuță de 8GB care e mai mult decât suficientă. Vă recomand să alegeți Windows 8 deoarece e o promoție interesantă.

Placa de bază e una cu sunet integrat, rețea integrată și cu video integrat. Spațiul de stocare e generos având în vedere hard discul său – 1TB. În pachetul acestui desktop sunt incluse perifericele necesare (mouse+tastatură). E o carcasă de tip Office dar cu sursă de 500W și destul de multe porturi.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: eficiența noii configurații, prețul destul de bun având în vedere performanțele procesorului, spațiu de stocare suficient, multitasking decent etc.

Minusuri: lipsa unei plăci video dedicate.

Concluzie

Acest Serioux Performance H1 e o alegere bună însă Extreme și Elite H1 oferă o experiență mai bună în jocuri datorită configurațiilor mai bune. Dacă nu vă plac jocurile 3D ci doar cele simple și pentru vizionarea de filme Intel HD 4600 e decentă. Vă recomand să-l luați cu Windows 8 sau să optați pentru instalarea unui Windows pe 64 de biți.

Te-ar mai putea interesa