Serioux Lightstorm SM8A1QC, tabletă de 8 inci

Serioux Lightstorm SM8A1QC e o tabletă cu Android ieftină dar și performantă. Spre deosebire de majoritatea tabletelor, aceasta are un ecran cu aspect 4 pe 3 și nu cu aspect lat. Acestea sunt mai bune pentru citit, navigare web, chiar și multitasking. Pentru filme și jocuri cele cu aspect lat par a fi mai eficiente. Acuma, depinde ce vă doriți și modelul de mai jos nu e chiar banal. Spun asta deoarece are specificații tehnice acceptabile, astfel ca voi să puteți juca jocuri 3D, viziona filme ori să navigați pe web. Autonomia ei e destul de ok având în vedere că are o baterie de 4000 mAh.

Ca și alternative, ei bine, sunt multe în special de la acest brand și cu siguranță veți găsi ceva pentru buzunarul vostru. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Tableta
Tableta

Procesorul e cel mai important și în acest caz e vorba de unul cu 4 nuclee și cu frecvență de 1.6GHz. Chiar și unul Dual Core era suficient deoarece multe aplicații nu necesită procesoare performante iar sistemul de operare Android se mișcă excelent. Toate versiunile Jelly Bean se mișcă fluent chiar și cu configurații mai modeste.

Ecranul de 8 inci are doar o rezoluție HD, care mi se pare acceptabilă și un panou IPS. Există tablete cu ecran și mai bune dar costă ceva mai mult, poate pe viitor vor vedea și variante cu ecran 1080p. Multitaskingul e bun cu 1GB de RAM și cu un așa procesor. Puteți instala destule aplicații, iar când vine vorba de jocuri, ar fi bine să alegeți și un card de memorie.

Pe partea de dotări are: cameră web de 0.3 MP, cameră principală de 2 MP, ieșire audio, micro USB, Mali 400 și slot pentru carduri de tip microSD. Are doar 413 grame care e ok pentru o așa tabletă. În pachet sunt incluse un cablu OTG și unul USB pentru transferul datelor.

Plusuri: suport pentru cablu OTG, autonomie modestă,, ecran cu panou IPS, suficient spațiu intern și memorie RAM.
Minusuri: camera frontală are un senzor de 0.3 MP.

Serioux Lightstorm SM8A1QC e oferită de un brand destul de cunoscut în România și care a dovedit că poate oferi alternative bune și mai ieftine. Nu se pot compara cu tabletele unor producători precum Asus, Apple, Samsung etc. însă prețul e mult diferit, deci trebuie să înțelegeți că acestea sunt doar soluții cu performanțe mai mici dar dacă tind să devină tot mai bune.

Te-ar mai putea interesa