Serioux Fighter

Cu siguranță acest sistem desktop Serioux Fighter e succesorul lui Serioux Fighter v6 putând fi un eventual v7 sau chiar v8. Spun asta pentru că vine într-o configurație decentă dar nu prea grozavă și aici mă refer la placa de bază care nu suportă tehnologia Crossfire X cu patru plăci video, ci doar Dual Graphics. O astfel de placă de bază era puțin mai scumpă dar cu mult. Dar și așa Crossfire-ul de ajuta pe moment deoarece jocurile devin tot mai complexe iar cu timpul va trebui să cumperi o nouă configurație și deci e mai bine să investești într-o placă video mai bună decât în procesor și placă de bază. Spun asta deoarece noua generație de plăci video (ce o să apară) s-ar putea să nu fie compatibilă cu actualul sistem. Placa video de pe acesta e un model excelent care are un consum redus de energie, motiv pentru care nu e nevoie de o sură prea mare, cea de 420 W fiind suficientă. Acest Serioux Fighter vine cu USBuri 3.0, periferice incluse marca Genius, hard Sata III și multe altele. Carcasa e una Spire ATX cu sursă inclusă și e destul de bună pentru acasă dar care nu e realizată dintr-un material prea rigid sau gros. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată carcasa

Specificații tehnice

Procesorul e unul din seria Bulldozer numit AMD A6-3650 care e un Quad Core de 2.6 GHz cu un cache de 4 MB. Placa de bază e una cu chipset AMD A75 și vine cu sunet integrat Realtek ALC889, rețea integrată Realtek RTL8111E, două sloturi de memorie Dual Channel (maxim 32 GB), două Sloturi PCI-E x16, PCI-E x1 și PCI. Memoria RAM DDR3 1333 MHz vine cu o capacitate de 4 giga pe Dual Channel dar poate fi extinsă. Hard disk-ul e unul de 500 giga de tip SATA III cu un buffer de 16MB. Placa video ATI Radeon HD 6570 e un model pe 128 de biți foarte performant și care vine cu 1 giga de memorie video. Puteți juca un Battlefield 3 la detalii medii fără probleme dar și alte jocuri ca Call of Duty MW3.

Odată cu unitatea centrală, veți primi și două periferice marca Genius de culoare neagră (tastatură+mouse Xscroll). Carcasa Middletower cu sursă de 420 W e una de tip Gaming și vine cu destul de multe porturi: șase USB-uri 2.0, patru USB-uri 3.0, un PS2, VGA, DVI, LAN și trei ieșiri audio.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: configurație ieftină pentru gaming mediu, are USBuri 3.0, SATA III, procesor Quad Core etc.

Minusuri: placa de bază putea fi una cu tehnologie CrossfireX (să suporte 4 plăci video dar și dacă avea, performanțele nu erau cu mult mai mari, poate cu 15%).

Concluzie

Pentru un asemena buget, configurația e decentă și pentru a juca cela mai noi jocuri nu cred că e nevoie de un desktop de peste 2.000 lei sau 3.000 lei. Eu vi-l recomand pe acest sistem desktop Serioux Fighter dar și un monitor LG Super LED din noua serie cu rezoluție Full HD și DVI. Astfel veți ajunge la un preț maxim de 2.000 lei.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Serioux Fighter”

  1. AMD Radeon Dual Graphics is a form of AMD CrossFireX and w/ the current solution only displays from the ‘master’ graphics device …

    AMD Desktop APU + AMD Desktop Discrete Graphics = AMD Dual Graphics

  2. Știam că un APU și o placă video dedicată AMD lucrează în Crossfire, dar nu știu la ce mă gândeam de am greșit.

Comentariile sunt închise.