Serioux Fighter V2

Acest sistem desktop Serioux Fighter V2 e un model destul de apropiat din punct de vedere al performanțelor de Serioux Fighter. Spun asta deoarece doar procesorul diferă puțin iar acest Fighter V2 vine cu SATA III și patru USBuri 3.0. Deci din unele puncte de vedre e mai bun dar observăm că vine la același preț, motiv pentru care își merită banii. Procesorul de pe acesta e unul AMD APU model A6-3500 care e un Triple Core pe când A6-3650 e unul Quad Core. Diferențele în jocuri nu prea se văd în special că placa video integrată e cam aceeași. Placa video din proces e HD 6530D care e foarte bună deoarece poate funcționa odată cu placa video dedicată (Crossfire dual Graphics). Placa de bază cu socket FM1 e una dintre cele mai bune modele de pe piață având SATA III, USB 3.0, DVI și suport până la 32 GB RAM. Fighter V2 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată carcasa

Specificații tehnice

Procesorul de pe acest desktop e unul AMD A6-3500 la 2.1 GHz și care are un cache de 3 MB și placă video integrată comparabilă cu una de 64 de biți. Placa de bază cu chipset A75 are sunet integrat Realtek ALC889, rețea integrată, 4 GB RAM la o frecvență maximă de 1333 MHz (dispuși pe Dual Channel) și toate sloturile necesare (două PCI Express x16 – pentru Crossfire, un PCI Express x1 și un PCI).

Carcasa e una Middletower cu sursă de 420 W, unitate optică DVD, hard SATA III de 500 GB și vine cu următoarele porturi: DVI, VGA, LAN, trei ieșiri audio, 6 USBuri 2.0 și 4 USBuri 3.0. Placa video AMD Radeon HD 6570 e una destul de bună pentru jocuri ăn special că are o memorie video de 1 GB GDDDR5 pe 128 de biți. Puteți juca destul de multe jocuri la detalii medii dar și la detalii maxime (în funcție de rezoluția aleasă):

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: ieftin, procesor Triple Core cu grafică integrată (performanțele plăcii video dedicate sunt mai mari datorită tehnologiei AMD Crossfire Dual Graphics), memorie Dual Channel, placa video vine cu HDMI, USB 3.0, periferice Genius incluse (mouse și tastatură) și SATA III.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Sistemul desktop Serioux Fighter V2 e cel mai bun cadou pentru persoana iubită (în special dacă-i plac jocurile) sau puteți să vi-l cadorisiți cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Acest desktop e capabil de viitoare upgrade-uri (memorie RAM, SSD sau încă o placă video AMD) și acest lucru poate fi considerat un alt plus al acestui sistem.

Te-ar mai putea interesa

5 comentarii la „Serioux Fighter V2”

  1. Salut.as vrea sa stiu daca acest sistem este mai slab decat Serioux Performance V7. si de ce ? adica in cadrul procesorului sau a placii video. ati precizat in concluzie faptul ca mai poate fii adaugata o placa AMD ? adica ca si cum ar rula cu doua placi video ? sau ca poate fii schimbata cu una mai performanta ? Multumesc pentru reviewurile facute, sper sa ma ajute sa decid ce sistem sa imi cumpar craciunul acesta. Multumesc anticipat.

  2. Consultând scorurile Benchmark: NVIDIA GTX GTS 450 e mai bună decât Radeon HD 6570 dar cu mult (circa 1400 respectiv 1000 puncte). Din punct de vedere al procesorului Intel Core i3 e mai bun, dar și aici nu cu mult (cu vreo 900 de puncte). Din punctul meu de vedere cei 300 de lei în plus nu prea merită în special că Fighter V2 are SATA III și din câte știu eu și porturi USB 3.0 (placa de bază fiind Gigabyte A75M-S2V).

    Din păcate placa video MSI care e în această configurație nu are AMD Crossfire și deci nu poate lucra cu o altă placă video, ci doar cu placa video integrată din procesor. Fighter V2 după cum vezi are o placă de bază cu două sloturi PCI Express x16 adică pentru două plăci video cu suport Crossfire însă placa video nu e bună pentru așa ceva. Iar Performance V7 nu are suport SLI (cu două plăci video) în caz că dorești să-ți faci un desktop de gaming ieftin.

    Eu însă ți-aș recomanda o configurație făcută de mine și care suportă upgrade-uri. Aceasta e într-un buget maxim de 1819 lei. Dacă mai ai bani poți să-ți cumperi chiar și un SSD de 64 GB cu 379 lei (pe care să-ți instalezi Windowsul și jocurile), mouse de gaming Asus GX900, monitor LED LG E2251T. Sărbători fericite!

  3. Ok,pai daca as lua configuratia ta,spui ca este superioara celor doua sisteme despre care am centralizat discutia ? si procesorul spui ca se armonizeaza intru.n fel cu placa video sau ceva de genul ? nu de alta dar nu mi.am mai luat un pc nou de 6 ani asa ca nu am fost prea interesat de ce e pe piata. Si apropo piesele imi pot fii montate de cei de la emag sau trebuie sa imi bat eu capul cu asamblatul acasa ?

  4. Eu îl consider superior deoarece are sursă de 550W, USB 3.0, sursa trage aer de sub carcasă (deci aer rece şi nu cald din carcasă), SATA 3 etc. iar placa video ţi-o poţi alege tu. Configuraţia făcută de mine e doar un exemplu, deci poţi să-ţi iei ce placă video High-End vrei în funcţie de câţi bani ai. Placa video care am ales-o eu e la fel de bună ca cea NVIDIA GTS 450 (dacă iei în considerare şi placa video din procesor – Radeon HD 6530D).

    Procesoarele AMD din seria A au plăci video integrate (sunt similare celor dedicate pe 64-128 de biţi mai vechi) şi pot lucra împreună cu placa video dedicată AMD. Dacă vrei să-i pui două plăci video, ele trebuie să vină cu suport Crossfire (le legi cu cablu Crossfire Bridge). La NVIDIA această tehnologie se numeşte SLI. Din păcate, piesele ţi le asamblezi tu acasă dar nu e chiar aşa de greu că doar ai un PC acasă şi te poţi ghida cam unde vin mufele de la sursă.

    În cazul desktopului Fighter V2 vei avea Dual Graphics (care e procesor AMD A6 APU + placa video AMD 6570 iar performanţele grafice cresc cu 10-20 fps), deci „se armonizează” dar nu poţi mări performanţele cu o a doua placă video dedicată (Crossfire). Dacă nu vrei să te complici prea mult optează pentru Fighter V2 iar de acea diferenţă mai iei un SSD sau altceva.

    Ce înseamnă Dual Graphics:

  5. O sa merg pe V2 deci. multumesc pentru tot ajutorul si pentru rabdarea si timpul oferit sa imi explici toate aceste lucruri. Iti doresc sarbatori fericite si un an nou minunat ! stima 🙂

Comentariile sunt închise.