Serioux Extreme

Inițial când m-am uitat peste configurația acestuia am crezut e vorba despre Serioux Extreme V7, însă acest sistem desktop Serioux Extreme pare a fi o alternativă la vechiul model doar că acesta prezintă câteva minusuri dar și plusuri. Plusurile nu sunt multe, aici mă refer la cele două porturi USB 3.0 care nu le găsim la vechiul model. Aceste minusuri ar fi lipsa kitului de periferice (mouse + tastatură), mai puține USB-uri dar și placa video care nu e una performantă 5.1 ca la V7 (Realtek ALC889) ci una simplă (Realtek ALC892). Deci pare mai degrabă un Serioux Extreme V6 decât unul V8. În rest, configurația acestui PC dă posibilitate utilizatorului să joace absolut orice joc la detalii medii și maxime în special că are un procesor Core i5 și o placă video pe 128 de biți de 1 giga. Pentru performanțe mai ridicate, puteți opta pentru un upgrade la memoria RAM și achiziția unui SSD pe care să instalați sistemul de operare și aplicațiile (în acest caz jocurile). Carcasa e una specială pentru jocuri și putem spune asta numai după aspectul agresiv. Petru achiziția acestui model vă trebuie un buget generos în special că are un i5 2500k, mai precis are un preţ bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cam așa arată carcasa RAIDMAX Hurricane

Specificații tehnice

Procesorul Intel Core i5 2500k e unul de 3.3 GHz și din păcate nu e unul cu Hyper Threading dar e mai bun decât vechiul model având un cache de 6 MB, patru nuclee și o placă video Intel HD Graphics 3000. Deci acesta va funcționa la temperaturi mai mici în special datorită faptului că face parte din seria nouă a lui Intel -Sandy Bridge. Un model cu Hyper-Threading e Core i7 2600k dar care e foarte scump și nu știu dacă sunt jocuri care să-l necesite. Placa de bază vine cu sunet integrat Realtek ALC892, destule sloturi (PCI Express x4, PCI Express x16 și PCI Express x1) și rețea integrată Realtek RTL8111E.

Pentru performanțe mai bune în jocuri memorie RAM de 4 giga nu cred că e suficientă chiar dacă are o frecvență de 1333 MHz. Motiv pentru care 8 giga ar fi cel mai bine în special dacă jucați un RPG mai sofisticat sau mai știu eu ce joc. Capacitatea de stocare a hardului SATA e de 1 TB care nu cred că necesită un upgrade și aici mă refer la achiziția încă unui HDD. CU acei bani mai bine luați un SSD. Carcasa vine cu unitate DVD, o sursă de 750 W și una Middletower de tip Gaming. Vine cu placa video ATI Radeon HD 6770 care chiar dacă nu e un model foarte nouă, e destul de bună având o memorie video de 1 giga și e pe 128 de biți.

Nu veți primi periferice odată cu achiziția acestuia, deci vă dă posibilitatea să vă alegeți ce mouse și tastatură doriți. Dar are cele mai utile porturi: VGA, DVI, HDMI, un PS2, LAN, Optical SPDIF, ieșire audio, două USBuri 3.0 și patru USB-uri 2.0. Având în vedere că Serioux Extreme are trei ieșiri video, puteți conecta trei monitoare la acesta :). Jos am pus un clip ca să vedeți performanțele plăcii grafice ATI:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: 2xUSB 3.0, prețul e accesibil, performanțe ridicate, carcasă arată foarte bine (chiar mai bine decât la modelul anterior), palca video ];i face bine treaba în jocuri și filme Full HD.

Minusuri: nu are placă video 5.1.

Concluzie

Chiar dacă nu are atâta USBuri cât vechiul desktop, sincer ce poți face cu 12 USBuri? … sau câte avea. Un sistem desktop ca acest Serioux Extreme e recomandarea mea pentru cei care au nevoie de un plus de viteză de transfer a datelor și deci doresc o alternativă la V7.

Te-ar mai putea interesa