Serioux Extreme V9

Sistemul desktop Serioux Extreme V9 e unul dintre cele mai performante configurații la un preț rezonabil. Față de predecesorul său Extreme V7, V9 are o placă de bază diferită, un procesor mai puțin performant, 8GB de RAM, aceleași periferice Microsoft, doar 4 USBuri 2.0 și aceeași placă video. Deci diferența de preț e justificată, iar cea mai bună alegere ar fi acesta datorită memoriei RAM. Din pozele de mai jos se poate observa că e vorba de o carcasă nouă – Raidmax Tornado. Acesta e la fel de bună ca și cea Delux, însă acesta are mai multe leduri, ventilator frontal de 120mm, e transparentă în lateral dar și altele. Acest Extreme V9 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Iluminarea

Specificații tehnice

Procesorul său Core i5-2400 nu e unul care poate fi overclockat ca și 2500K, însă e mai accesibil. Oricum procesorul Core i5 de pe V7, nu putea fi overclockat deoarece incompatibilității dintre procesor și placa de bază (adică nu avea placa de bază corespunzătoare, ci una ieftină). Acesta vine cu o placă de bază destul de bună bună care are rețea integrată un slot PCI Express x16, sunet integrat, trei sloturi PCI Express x1 și chipset Intel H61. Cât despre memoria RAM, pot spune că e suficientă în special că e de 8GB și are o frecvență de 1333 MHz.

Hard diskul său e unul de 1TB la 7200RPM și care e cel mai indicat pentru orice tip de configurație. Dar nu vă oprește nimeni să luați și un SSD. Acea placă video AMD Radeon HD 6770 e un model pe 128 de biți cu memorie video de 1 GB. Performanțele ei pot vi observate și în clipul de jos. Alături de acest desktop veți primi și două periferice wireless de la Microsoft (Desktop 800).

E evident că e vorba de o carcasă de gaming cu sursă de 750 W. Porturile sale sunt destul de multe însă lipsesc cele USB 3.0. Datorită porturilor DVI și HDMI, puteți conecta atât un TV cât și un monitor Full HD.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: configurație decentă pentru un așa buget, mouse și tastatură wireless, carcasă foarte bună însă luminile vor deveni deranjante când vă uitați la filme, dar în jocuri nu veți avea probleme :).

Minusuri: lipsa porturilor USB 3.0.

Concluzie

Serioux Extreme V9 e cea mai nouă și bună configurație oferită de Serioux. Spun asta pentru că raportul performanță/preț e unul foarte bun iar cei 8GB sunt oarecum obligatorii.

Te-ar mai putea interesa