Serioux Explorer V12, desktop office

Sistemul desktop Serioux Explorer V12 din noua serie care oferă o carcasă tot de la Delux dar e vorba de modelul MV871. E prezentă și la alte desktopuri asamblate de acest brand. Îmi place că partea din față e iluminată cu LED-uri pe culoarea albastră, iar porturile USB sunt destul de accesibile. Face parte dintr-o serie office dar cu performanțe destul de ridicate deoarece nu e vorba de un procesor banal. E un procesor Haswell și placa de bază e una corespunzătoare dar nu foarte performantă. Spun asta datorită porturilor și tehnologiile oferite iar dacă nu vă place acesta, există alternative mai scumpe.

Prețul e destul de atractiv după părerea mea iar desktopurile ca și acesta pot fi folosite cam pentru orice, mai puțin jocuri. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Unitatea
Unitatea

Procesor Pentium G3220 de 3GHz e unul recent lansat deci face parte din ultima generație numită Haswell. Bineînțeles sunt și alte modele dar prefer acesta datorită prețului, iar un Core i3 costă mult mai mult. Pentru platforme desktop procesoarele sunt mult mai bune de aceea nu e nevoie de prea multă performanță dacă de exemplu îl vreți doar pentru navigare web, aplicații simple, vizionat filme și ascultat muzică.

Are 4 GB de memorie și doar Free DOS, deci Windows 7 64 biți ar fi o alegere bună. Dacă vă place interfața nouă de la Windows 8.1 și dacă folosiți serviciile de la Microsoft, atunci puteți opta chiar și pentru acela. Hardul său de 500GB nu e foarte mare dar e performant și fiabil. Comparativ cu un laptop, puteți opta pentru un ecran mult mai mare, performanțele sunt superioare iar hardul e mai bun.

Placa video e cea integrată dar care orice placă de bază și aceasta vă permite să instalați o placă video dedicată. Sunt incluse perifericele cunoscute: mouse și tastatură. Carcasa sa e una de tip home office cu sursă de 450W, patru USBuri, audio, PS2, VGA etc. Upgrade-urile hardware sunt posibile deoarece are o placă de bază bună și o sursă generoasă.

Plusuri: are un preț mic, multe porturi USB, periferice incluse, carcasa arată bine și configurație nouă.
Minusuri: nu are având în vedere că-i puteți face niște upgrade-uri.

Serioux Explorer V12 e o alegere bună pentru aproape oricine, iar un monitor de 18-21 inci ar fi perfect dar dacă alegeți o placă video performantă, puteți conecta chiar și un monitor cu DVI sau HDMI. Deci calitatea video va fi mult mai bună dacă vizionați filme ori încercați un joc.

Lasă un comentariu