Serioux Elite H1, desktop performant pentru gaming

Serioux Elite H1 e cel mai performant desktop de la Serioux și care bineînțeles are un preț pe măsură. Spun asta deoarece are un procesor Core i7 foarte nou și o carcasă Thermaltake V4. Orice desktop performant are nevoie de o carcasă pe măsură și cred că cea cu care vine e numai bună chiar dacă nu e cea mai bună de la acel producător. Pe partea de grafică are o placă video cu chipset AMD din seria 7000 și nu e una oarecare ci una destul de performantă. Alternative la acesta sunt puține deoarece configurații cu un astfel de Core i7, placă video AMD 7850 și carcasă Thermaltake sunt destul de puține. Bineînțeles, mai există alternativa să vă faceți voi o configurație pe componente, dar s-ar putea să ieșiți ceva mai scump. Elite H1 are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Carcasa are un sistem de aerisire destul de bun și îi puteți instala coolere suplimentare.

Așa arată carcasa
Așa arată carcasa

Specificații tehnice

Procesorul Core i7-4770 de 3.4 GHz e nou și se observă că face parte din seria a 4-a numită Haswell. Astfel socketul e 1150 (placa de bază mai mult ca sigur e ASRock B85 PRO4 deoarece în acest moment e singura de acest fel pusă spre comercializare) iar placa video integrată e Intel HD 4600. Această nouă generație de procesoare aduce multe îmbunătățiri și tehnologii care probabil că le știți deja.

Deasemenea are 8 GB memorie RAM la o frecvență de 1600 MHz și un hard de 2TB. Aș fi apreciat dacă memoria era Dual Channel în special dacă nu aș mai dori un viitor upgrade, însă dacă mai vreți încă 8GB e mai bine să fie Single Channel. În pachetul acestui desktop veți găsi perifericele cunoscute care nu sunt de tip wireless sau de gaming. Carcasa aduce o sursă de 600W, destule porturi și unitate optică. Am pus și un clip cu performanțele unei astfel de plăci video dar performanțele țin și de restul configurației.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e ideal pentru cei care nu vor să facă o configurație pe componente, procesor Haswell, rulează multe jocuri noi fără probleme etc.

Minusuri: nu se adresează oricui (datorită prețului).

Concluzie

Acest Serioux Elite H1 e o recomandare în special dacă vreți și un Windows licențiat deoarece pachetul cu Windows e destul de atractiv deoarece se percepe și un mic discount. Astfel diferența de preț între cel simplu și cel cu Windows e destul de mică. E obligatoriu să optați pentru un sistem de operare nou și pe 64 de biți.

Un comentariu la „Serioux Elite H1, desktop performant pentru gaming”

  1. Initial mi s-a parut ciudat ca e cu 20 lei mai ieftin cu Windows decat fara, dar banuiesc ca e o promotie de la Microsoft.

Lasă un comentariu