Serioux Edge V1, desktop multimedia

Serioux Edge V1 e unul dintre cele mai bune desktopuri de pe piață, fiind construit în jurul unui procesor AMD cu 6 nuclee și a unei plăci video Radeon R7. Pe partea hardware stă foarte bine, iar la capitolul soft are Free DOS, adică ceva de genul MS DOS. De aceea eu vă recomand să instalați Windows 8.1 pe el. Unii probabil că ar vrea să instaleze Windows 7, dar cel mai bine ar fi să instalați cea mai nouă versiune la Windows la un moment dat deoarece producătorii de componente oferă drivere doar pentru cele mai noi sisteme de operare.

Nu costă prea mult deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat foarte bun și foarte capabil la jocuri.

Carcasa
Carcasa

Specificații interesante legate de acest model ar fi procesorul AMD FX 6100 (5424 puncte la benchmark), cipul grafic Radeon R7 240 (scoate 966 puncte la benchmark). Puteți vedea că procesorul e foarte bun la jocuri, însă placa video nu e chiar așa de „tare”, chiar dacă are 2GB memorie RAM.
Pe partea de memorie are 4GB memorie RAM, iar hardul e unul rapid cu 7200 rotații pe minut și cu o capacitate de 500 de giga.

Plusurile unui astfel de model ar fi performanța în sarcini office și multimedia, că poate fi upgradat și costul de achiziție nu prea mare.
Contra achiziției ar fi faptul că nu are o palcă video mai capabilă și nici SSD.

Deci, dacă vă interesează un desktop performant la lucru ori acasă atunci ar trebui să vă orientați atenția înspre acest Edge V1. Procesorul cu șase nuclee e foarte performant, însă nu înțeleg de ce nu au optat pentru un cip grafic mai performant.
Dacă la un moment dat o să vreți să puneți componente mai bune în el ori să îl faceți mai rapid atunci ar trebui să vă orientați înspre un SSD mai rapid, un cip grafic mai capabil (Radeon R9 270, de exemplu).

Te-ar mai putea interesa