Seagate FreeAgent Go Flex

Dacă folosiţi internetul pentru stocarea de diverse fişiere şi aveţi nevoie de un spaţiu suplimentar de stocare atunci un HDD Extern Seagate FreeAgent Go Flex 500GB ar fi o alegere şi spun asta pentru că acesta vine în diferite variante (500GB, 1TB, 1.5TB, 2TB şi 3TB). Un astfel de model poate fi util şi pentru firme deoarece are conectivitate Wi-Fi la router şi software pentru backup preinstalat. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » şi are un spaţiu de stocare de 500 de giga iar pentru unul de 3TB veţi plăti cam triplu în special că vine cu interfaţă USB 3.0.

Poze

Cel de 500GB
Modelul Home de 1TB

Modele cu specificații tehnice

Fiecare model şi aici mă refer la spaţiul de stocare vine în diverite culori (roşu, gri, negru, albastru) şi poate fi unul cu USB 2.0 sau USB 3.0. Există modele numite FreeAgent Go Flex Home/Desk care pot fi puse în picioare pentru a nu ocupa mult spaţiu, mai precis vin cu un suport şi au o dimensiune de 3.5 inci. Modelele Home se pot conecta la routerul Wi-Fi şi se pot lega în serie ca alte HDD-uri similare pentru mărirea spaţiului de stocare. Majoritatea au o dimensiune de 2.5 inci cât hdd-ul intern a unui laptop. Există modele Triple DES Encryption care vin cu criptare de tip 192 bit, deci oferă un plus de securitate.

Deci sunt multe modele, numai bani să fie şi bineînţeles alegi unul care să-ţi fie şi de folos.

Păreri pro și contra achiziției

Majoritatea care sunt dispuşi să achiziţioneze un asemenea hard sunt posesorii de laptopuri şi netbookuri care nu doresc să-şi strice hardurile din laptopuri (netbookuri) sau care pur şi simplu nu doresc să mai imprime DVD-uri ci să le stocheze pe un gadget care copiayă rapid şi de pe care se poate sterge instantaneu informaţia nedorită.

Iniţial am dorit să recomand doar pe cele cu USB 3.0, dar mulţi au gadgeturi portabile cu USB 2.0 doare USB 3.0  îl găsim doar la modelele mai noi cu Sandy Bridge. Şi deci recomand pe cele Home pentru posesorii de gadgeturi portabile pentru că oricum au router wireless şi un astfel de HDD Extern Seagate este foarte util.

Toate aceste modele vin cu software preinstalat pentru efectuarea de backup-uri.

Concluzie

Un HDD portabil de la Seagate ca acest FreeAgent Go Flex Home poate avea mai mult întrebuinţări, în funcţie de modelul ales.

Te-ar mai putea interesa