Seagate Barracuda Green 2TB

În cazul în care vrei să-ţi faci o configuraţie de top nu trebuie să-ţi lipsească şi un hard cu tehnologie de ultimă generaţie cum e modelul de Hdd Seagate Barracuda Green 2TB. E de ultimă generaţie datorită suportului SATA3, buffer-ului de 64 de mega şi capacităţii de stocare de 2 terra. Din păcate are doar 5900 rotaţii pe minut, nu 7200 ca Samsung Spinpoint F3 1TB, dar buffer-ul şi rata de transfer cred că echivalează.

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». Nu e mare având în vedere că are o capacitate impresionantă şi suport pentru Serial ATA 3 care e cel mai nou timp de SATA. În opinia mea acest hard îşi merită fiecare bănuţ deoarece e făcut de o firmă cu o oarecare vechime în domeniul hard disc drive-urilor şi trebuie recunoscut că e unul apreciat.

Poze

În mână

Specificaţii tehnice

Vine doar cu puţin sub 6000 rotaţii pe minut, adică cu 5900, dar vine di spate cu suport Seria ATA III ceea ce înseamnă o viteză de transfer de 600 mega pe secundă. (Trebuie spus că această viteză e una teoretică.)

Buffer-ul de 64 de mega e unul foarte mare şi va asigura ca fişierele să fie transferate cât mai rapid în siguranţă de hardul de 2 terra.

Capacitatea de 2 TB e foarte mare dar trebuie ştiut că această componentă are undeva la doi terra şi nu exact.

Greutatea e de puţin peste jumătate de kilogram, adică de 635 grame şi va face lada dumneavoastră mai uşor de mutat dintr-o parte în alta nefiind foarte greu.

Probabil că sunteţi interesat şi de timpii de acces: la scriere are 13 milisecunde, iar la citire are 12. Normal că e mult mai slab decât un SSD cum ar fi Intel 320 Series.

Păreri pro şi contra

Pro: e ieftin, capacitatea e suficientă pentur orice pasionat de seriale TV şi performanţele nu sunt de neglijat.
Contra: putea avea mai multe rotaţii.

Concluzie

Dacă vrei un hard ieftin, încăpător şi performant atunci hardul de la Seagate vine în ajutorul tău. Acest hard e destinat pasionaţilor de filme seriale de pe torente care vreau să facă raţie mare pe Filelist sau Scenefz, dar şi celor care nu vor să-şi bată capul cu ştergerea filmelor sau „curăţenia de primăvară” de pe HDD.

Nu ştiu dacă te ajută la ceva, dar am decis să pun şi un mic video preview la componenta din acest mic review.

Te-ar mai putea interesa