Seagate 2TB Barracuda ST2000DM001

Hardurile interne s-au ieftinit foarte mult, iar unul cu o capacitate impresionantă e un HDD Seagate 2TB ST2000DM001. Acest Seagate Barracuda ST2000DM001 are un buffer de 64 mega, capacitate totală de stocare de 2 terra şi poate fi montat pe Serial ATA 3. (Normal că viteza de rotaţie a platanelor e de 7200 rpm.)

Principalele beneficii ale SATA3 ar fi rata de transfer teoretică de 600 mega pe secundă, iar buffer-ul de 64MB vine în ajutor şi va asigura o viteză de citire, respectiv scriere foarte bună. Evident că e de recomandat să aveți și o placă de bază cu suport pentru această magistrală. Prețul nu e mare având în vedere că se zice că prețul hardurilor a crescut cu unele calamități din Asia. În opinia mea nici nu putea costa mai puțin dim moment ce harduri SATA2 și cu capacitate pe jumătate costă tot cam atât. (Prețul e influențat de conjuncturile economice ale țărilor producătoare, de stocurile furnizorilor, dar și de ofertele magazinelor). Preţul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată

Specificaţii tehnice

Barracuda ST2000DM001 are o greutate de puţin peste 500 grame (625g) şi nişte dimensiuni destul de compacte de 101,6 pe 26,1 pe 146,9 în milimetri (lăţime x înălţime x adâncime).

Alt detaliu tehnic destul de important ar fi mărimea de 2,5 inci care teoretic v-ar permite montarea lui într-un laptop, dar având undeva la 600 grame va îngreuna laptopul şi nu-l va face prea portabil şi depinde şi de cât loc are laptopul pentru hard aşa încât acesta să nu aibă dimensiuni prea mari şi să nu încapă.

Păreri pro şi contra

Pro: capacitatea e mare, bufferul e printre cele mai mari, poate fi montat pe S ATA III, iar producătorul e unul recunoscut pentru hardurile sale cu fiabilitate extrem de bună. Cei de la Seagate sunt cunoscuți datorită hardurilor prietenoase cu mediul înconjurător și modelul de față e unul care intră în categoria celor ecologice.
Contra: nimic, atâta timp cât preţul nu va trece de 600 lei.

Concluzie

Barracuda ST2000DM001 e un hard nou apărut care e recomandat de performanța sa și alte lucruri cum sunt silențizitatea și faptul că e prietenos cu mediul înconjurător. Alături e un clip care ar putea fi considerat un video review scurt și din el o să vă puteți face o părere despre ce poate și cum arată.

Te-ar mai putea interesa