Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Seagate 1TB Barracuda ST1000DM003

Hardurile de 1 terra sunt printre cele mai populare deoarece e o capacitate suficientă, iar modelul de HDD Seagate 1TB Barracuda ST1000DM003 e unul nou apărut pe piață. Hardurile Seagate Barracuda sunt disponibile în mai multe variante cum ar fi ST2000DM001 care are 1 terra. Evident că acest hard e realizat așa încât să fie prietenos cum mediul și să consume puțin. Este ecologic și prin simplul fapt că e realizat din materiale ușor de reciclat… conform producătorului. Seagate spune că acesta e mai economic față de variantele de 5000 și ceva de rotații.

Capacitatea e una intermediară, nefiind prea mică (320-500) și nici prea mare (2-3 terra). Prețul nu e cu mult superior variantelor de 500 sau 1000 și de aceea sunt așa de populare, după cum spuneam. HDD-urile de 320-500GB sunt și ele bune, dar în opinia mea sunt depășite. Preţul preț variază de la un magazin la altul. Să nu mai spun că se vehiculează că aceste componente se vor scumpi datorită calamităților produse în țările unde sunt proiectate și manufacturate. Preţul bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Alături e o poză din care sper să vă faceţi o părere despre cum arată componenta, dar bănuiesc că nu vă interesează cum arată, ci cum se va descurca în

Așa arată

Specificaţii tehnice

Barracuda ST1000DM003 e un hard Seagate de 1TB, iar cele 7200 rotaţii îl plasează pe un loc fruntaş în topul hardurilor. Alte lucruri care îi oferă o performanţă superioară faţă de concurenţă sunt buffer-ul de 64 mega şi suportul pentru Serial ATAIII.

Păreri pro şi contra

Plusuri pentru achiziționarea acestei componente ar fi buffer-ul de 64 mega, cele 7200 rotații pe minut și suportul pentru SATA3. Astfel, aceste caracteristici îl fac foarte performant, iar S ATA III presupune viteză teoretică de undeva la 600 mega pe secundă.
Contra achiziţionării nu am nimic de spus. Dar să sperăm că în perioada următoare preţul acestor dispozitive nu va creşte cum se vehiculează în media.

Concluzie

ST1000DM003 este un HDD intern care impresionează în privinţa multor aspecte cum ar fi performanţa, durabilitatea (sau fiabilitatea) şi faptul că e prietenos cu mediul înconjurător (consumând puţin curent şi fiind realizat din materiale reciclabile).

Alături e un clip (sau preview video) în care vă este prezentat modelul de 2 terra, dar din punct de vedere vizual cele două harduri se aseamănă foarte mult.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu