Sapphire mini Edge VS8, mini PC cu Quad Core

Sapphire mini e un desktop PC nou și care dorește să concureze cu cele deja existente de la Lenovo, Intel, Acer sau MSI. E disponibil în multe configurații, însă eu vă recomand două. Astfel că aveți de ales într modelele VS4 și VS8. Eu vă recomand VS8 deoarece oferă un procesor cu patru nuclee și e de tip APU. Deci are și o placă grafică pe măsură. Spre deosebire de acesta, Edge VS4 oferă un procesor Dual Core. Dar ambele sunt bune pentru cei care nu au pretenții prea mari. Nu e genul de PC căruia îi puteți face upgradeuri deoarece e foarte compact. Poate fi considerat o alternativă la un laptop însă aveți nevoie și de un monitor (eu recomand LG 23EA63V-P) și periferice pentru a-l folosi. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Designul nu diferă mult față de modelele anterioare, doar suportul diferă ca formă și configurația e mai bună.

Conținutul pachetului
Conținutul pachetului

Specificații tehnice

Procesorul dace parte din seria denumită Trinity și are o frecvență bună deoarece vine și cu 4 nuclee – 1.6 GHz. Având în vedere că e un model APU, are și o placă video pe măsură: Radeon HD 7600G (la cel cu Dual Core e HD 7400G). Având în vedere dimensiunile sale e normal să vină cu tehnologie Wi-Fi, bluetooth, rețea integrată și sunet integrat.

Memoria RAM e de 4 GB de tip Dual Channel care are și o frecvență de 1600 MHz. Placa video e una decentă dar nu chiar ideală pentru a juca cele mai noi jocuri deoarece nu are memorie video proprie. La așa dimensiuni nu puteți avea pretenții la unitate DVD, dar sistemul de operare care vi-l recomand e Windows 8 pe 64 de biți. Dar puteți alege și Windows 7 dacă considerați că nu vă ajută la nimic acea interfață.

Sistemul e unul de tip mini PC dotat cu: card reader, mini DisplayPOrt, LAN, HDMI, USBuri 2.0/3.0 etc. Are cele mai uzuale porturi și care nu trebuie să lipsească de la nici un desktop.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: placă video performantă având în vedere că e una integrată, ocupă puțin spațiu pe birou, procesor foarte performant și porturi USB 3.0.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest Sapphire mini e un desktop compact care se adresează celor care au un spațiu de lucru mic și doresc să economisească spațiul de pe birou. Am pus un clip de prezentare cu un așa desktop:

Te-ar mai putea interesa