Sapphire ATI Radeon HD7970 + cupon Crysis 3 și Bioshock Infinite

Update: Placa video face parte din promoția cadou un cupon electronic la jocurile Crysis 3 și Bioshock Infinite. (Promoția e valabilă între 8 martie și 30 aprilie 2013.)

Una dintre cele mai tari plăci video ale momentului e Sapphire HD7950 și asta deoarece are de la 3072MB RAM, bus pe 384 bit și porturi de ultimă generație. Vine în mai multe variante (Vapor-X HD7950 sau modelul normal ATI Radeon HD7970) și de aceea prețurile diferă. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar acesta e unul de plecare pentru cel mai ieftin model.
Evident că acest model nu e pentru oricine, ci pentru cei care se joacă foarte mult sau care vor o placă video puternică pentru editări.

Aspect

În poză e modelul Vapor-X și se poate vedea foarte clar că are un sistem de răcire foarte eficient format din două ventilatoare (care reprezintă răcirea activă) și sistemul Vapor X care permite ca placa să ruleze silențios și la temperaturi reduse.

Placa
Placa

Caracteristici tehnice

Vine în mai multe configurații, dar în principal are o capacitate de memorie RAM DDR5 de 3072MB, iar busul acesteia e de 384 biți. Chiar dacă specificațiile sunt de top, trebuie știut că datorită faptului că are dual fan, răcirea e foarte eficientă. Nu trebuie să vă faceți griji cu referire la zgomot pentru că are tehnologia Vapor X care e un caracteristică plăcilor Sapphire, iar despre ce presupune am scris mai sus.

Păreri pro şi contra

Pro: poate rula jocuri la calitate Full HD fără să se obosească; vine cu conectori de tip digitali (DisplyPort, HDMI și DVI); incorporează multe tehnologii de ultimă oră; are suport pentru filme 3D; vine cu o garanție standard de 2 ani; se știe despre Sapphire că e unul dintre cei mai bun producători de plăci grafice cu cip AMD/ATI.
Contra: nu prezintă VGA pentru conectarea la monitoare mai vechi.

Concluzie

Pe piață există și alte modele de plăci capabile, dar aceasta e una dintre cele cu un incredibil raport între preț și calitate. Poate rula orice joc la orice detalii, însă aveți nevoie și de un PC echilibrat (componente d etop cum ar fi procesor i5/i7, 8GB memorie RAM și hard rapid).

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Sapphire ATI Radeon HD7970 + cupon Crysis 3 și Bioshock Infinite”

  1. Am si eu un model Sapphire HD7970 si recomand aceasta serie. Exista acel modele de 1400-1500 lei, dar eu as recomanda modelele mai scumpe deoarece sunt mai puternice sau supratactate din fabrica.

Comentariile sunt închise.