≡ Meniu

Sapphire ATI Radeon HD7970 + cupon Crysis 3 și Bioshock Infinite

Update: Placa video face parte din promoția cadou un cupon electronic la jocurile Crysis 3 și Bioshock Infinite. (Promoția e valabilă între 8 martie și 30 aprilie 2013.)

Una dintre cele mai tari plăci video ale momentului e Sapphire HD7950 și asta deoarece are de la 3072MB RAM, bus pe 384 bit și porturi de ultimă generație. Vine în mai multe variante (Vapor-X HD7950 sau modelul normal ATI Radeon HD7970) și de aceea prețurile diferă. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi , iar acesta e unul de plecare pentru cel mai ieftin model.
Evident că acest model nu e pentru oricine, ci pentru cei care se joacă foarte mult sau care vor o placă video puternică pentru editări.

Aspect

În poză e modelul Vapor-X și se poate vedea foarte clar că are un sistem de răcire foarte eficient format din două ventilatoare (care reprezintă răcirea activă) și sistemul Vapor X care permite ca placa să ruleze silențios și la temperaturi reduse.

Placa

Placa

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații

Caracteristici tehnice

Vine în mai multe configurații, dar în principal are o capacitate de memorie RAM DDR5 de 3072MB, iar busul acesteia e de 384 biți. Chiar dacă specificațiile sunt de top, trebuie știut că datorită faptului că are dual fan, răcirea e foarte eficientă. Nu trebuie să vă faceți griji cu referire la zgomot pentru că are tehnologia Vapor X care e un caracteristică plăcilor Sapphire, iar despre ce presupune am scris mai sus.

Păreri pro şi contra

Pro: poate rula jocuri la calitate Full HD fără să se obosească; vine cu conectori de tip digitali (DisplyPort, HDMI și DVI); incorporează multe tehnologii de ultimă oră; are suport pentru filme 3D; vine cu o garanție standard de 2 ani; se știe despre Sapphire că e unul dintre cei mai bun producători de plăci grafice cu cip AMD/ATI.
Contra: nu prezintă VGA pentru conectarea la monitoare mai vechi.

Concluzie

Pe piață există și alte modele de plăci capabile, dar aceasta e una dintre cele cu un incredibil raport între preț și calitate. Poate rula orice joc la orice detalii, însă aveți nevoie și de un PC echilibrat (componente d etop cum ar fi procesor i5/i7, 8GB memorie RAM și hard rapid).

Click aici pentru mai multe păreri
{ 1 comentariu … citește-le alături sau adaugă unul }
  • Mihai

    Am si eu un model Sapphire HD7970 si recomand aceasta serie. Exista acel modele de 1400-1500 lei, dar eu as recomanda modelele mai scumpe deoarece sunt mai puternice sau supratactate din fabrica.

Lasă un comentariu