Sapphire AMD Radeon HD 6850

Sapphire Radeon HD6850 vine în mai multe configurații, dar cea mai bune e varianta de placă video Sapphire AMD Radeon HD 6850 Vapor-X sau Radeon HD6850 care are 1GB memorie RAM GDDR5, bus de 256 biți și multiple porturi (DVI, HDMI și DisplayPort). Radeon HD 6850 este bazat pe cea mai nouă arhitectură a celor de la AMD (ca ASUS HD6850) și dacă rețin bine e a doua generație de plăci video construită pe procesul de 40 nanometri. Suportă funcții grafice avansate precum Direct X 11 și oferă claritate video spectaculoasă, viteză și efecte vizuale chiar pe mai multe monitoare grație tehnologiei Eyefinity de la AMD.

Unele modele vin cu DL DVI (Dual-Link DVI) ceea ce presupune că placa suportă rezoluții de până la 2560 pe 1600 la rata de reîmprospătare de 60 herți. Tehnologia Vapor-X, proprietară Sapphire, este una care are legătură cu răcirea și presupune ca această componentă să fie silențioasă și nu doar mai rece. Vapor X nu are vreo legătură cu apa sau ceva vapori, ci cu acele coolere care sunt realizate așa încât să fie eficiente și silențioase. Prețul unei astfel de plăci e destul de bun (fiind multe configurații există și multe prețuri) și având în vedere că are incorporate multe tehnologii utile nu cred că e un preț mare. Prețul bun Vezi prețul special de azi »

Poze

Cutia
Conținutul pachetului

Specificaţii tehnice

HD 6850 vine cu procesorul HD6850 sau R6850 din seria 6000 (6k) a celor de la AMD și are un procesor de 800 megaherți și pixel shader 5. Memoria e de un giga, o frecvență de 4400 Mhz și un bus de 256 biți.

Evident că are suport pentru CrossFireX (poate fi montată alături de alte 3 plăci) și 3D (AMD HD3D), dar și tehnologii audio deoarece prin porturile digitale se transmite și sunet.

Alături găsiți un foarte bun review video care descrie mai pe larg fiecare funcție a plăcii care sunt sigur că se descurcă foarte bine în orice benchmark.

Păreri pro şi contra

Pro: vine în multe configurații (cu prețuri variabile), are un preț mic (între 500-800 lei), are ultimele tehnologii AMD (CrossfireX, Eyefinity, HD3D, PowerPlay și PowerPlay), dar și de la Sapphire.
Contra: o cantitate superioară de memorie era bună – 2 giga, de exemplu

Concluzie

Sapphire HD6850 era cea mai bună placă grafică a anului 2010 sau poate mai bine supus printre cele mai bune, iar acum are un preț accesibil și tehnologii care sunt tot la zi. Alături e un unboxing al acestei plăci cu care sunt sigur că nu vei avea probleme să te joci jocuri FullHD la calitate maximă.

Te-ar mai putea interesa