Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Sapphire AMD Radeon HD 6790

Dacă îți plac jocurile pe calculator atunci ai nevoie de o placă video bună care să ruleze chiar și jocuri Full HD și aici mă refer la placa video Sapphire AMD Radeon HD 6790 sau Radeon HD6790. Acest model a apărut anul acesta prin aprilie și e recomandat de cipul R6790 care are o memorie de 1 giga care are un bus de 256 biți. Evident că fiind o placă nouă are doar porturi noi de tip digital cum ar fi DVI, HDMI și Display Port. Nu are VGA (un port analog foarte popular), dar în cutie e inclus un cablu adaptor așa încât să puteți conecta un monitor care are doar VGA.

Nu cred că e cazul să dau exemple de jocuri care merg pe această componentă deoarece merge orice joc la orice detalii datorită procesorului grafic puternic, tehnologiilor suportate (DX 11, OpenGL etc) și sistemului de răcire performant. Are răcire activă cu cooler, dar și sistemul Vapor X întâlinit la Radeon HD6850.  Preţul variază deoarece există mai multe modele s-ar putea să existe și diferite prețuri. În opinia mea un preț între 300 și 500 RON reflectă capabilitățile plăcii grafice HD 6790 a celor de la Sapphire. Normal că era interesant dacă avea memorie de 2 giga, însă atunci și prețul probabil era undeva cu vreo 200 lei superior. Prețul bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Lângă cutie

Ce conține pachetul

Specificaţii tehnice

Radeon 6790 e o placă care suportă nativ filmele 1080p și tehnologii ca DirectX 11 sau OpenGL 3.2. Rezoluția maximă e de 2560 pe 1600, dar nu știu dacă o să puteți seta vreodată deoarece majoritatea televizoarelor suport maxim 1080p.

Răcirea e de tip activ, în mare parte, dar are și Vapor-X care e un sistem de răcire pasiv întâlnit doar la Sapphire… sub acest nume (VaporX)

Păreri pro şi contra

Pro: costă sub 1000 lei, memoria are 256 biți și capacitate dedicată de un giga, iar placa e optimă jocurilor FullHD. De asemenea are suport pentru tehnologii ca DTS (audio la filmele Blu-ray), 3D și CrossfireX (cel mai nou Crossfire care presupune că placa poate fi instalată într-ub sistem cu patru plăci).
Contra: nimic împotriva achiziționării modelului Radeon HD 6790.

Concluzie

Placa este una extrem de populară și bună pentru jocuri, iar alături e un video review la Sapphire ATI Radeon HD 6790 sau R6790 și pe la final o să vedeți și câteva tabele cu benchmark-uri.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu