Sapphire AMD Radeon HD 7850

Această placă video Sapphire AMD Radeon HD 7850 OC e o soluție cu sistem de ventilare avansat deoarece oferă performanțe peste medie. Ca și performanțe se apropie de modelul 7870 dar numai dacă îi faceți un overclocking (procesorul ajungând la 920 MHz). După cum bine știți Sapphire oferă cea mai bună răcire de pe piață iar un exemplu bun ar fi acest model. Design-ul săue  mult diferit față de modelul de referință, dar e destul de similar cu modelele din seria 6000, doar ca aspect. Pe partea de eficiență, aceasta are stă foarte bine având nevoie de o alimentare doar de tip 6 pini. Prezintă patru ieșiri video pentru a conecta mai multe monitoare la acesta. O alternativă bună la aceasta ar fi probabil varianta gata overclockată – 7850 OC. 7850 de la Sapphire are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Conținutul
Placa

Specificații tehnice

Frecvența procesorului său e de 860 MHz și care scoate în evidență performanțele ei, dar e mai eficientă decât modelele din seria 6000 deoarece vine cu tehnologie de fabricație 28 nm. Memorie sa GDDR5 e de 2GB la o frecvență de 4800 MHz și BUS de 256 biți. Vine cu destul de multe tehnologii iar o mare parte dintre ele vă vor fi de folos doar în jocuri și nu cred că ar avea rost să le enumăr pe toate. Oricum cred că vine cu toate tehnologiile necesare pentru un gamer înrăit. Ca și conectori are: HDMI, două miniDP-uri și un DVI.

În 3D Mark 11, ea a obținut 5722 puncte dar numai cu ajutorul acelui overclocking. În jocuri precum Resident Evil 5, Dead Island și Total War Shogun 2 a obținut un număr de fps-uri peste 100, iar în F1 2011 și Far Cry 2 peste 70 fps. Temperaturile s-au menținut la 55 grade în load și 35 grade în idle. Pe partea de consum, nu a depășit 120 W în jocuri. Dacă optați pentru overclocking, atunci trebuie să știți că performanțele ei vor fi mai mari cu circa 10-15 %.

În pachetul ei veți găsi cablul de alimentare, cablul Crossfire Bridge, cablu HDMI, adaptor HDMI-SL DVI, adaptor miniDP-DP și adaptor DVI-VGA. Jos puteți observa că puteți juca chiar și Skyrim la circa 50 fps și rezoluție 1080p:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: performanțele ei sunt foarte bune dacă aș lua în considerare prețul ei, nu necesită o sursă mare și vine cu toate accesoriile necesare pentru o astfel de placă video.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest HD 7850 e un model nou și care poate înlocui fără probleme vechea serie, motiv pentru care nu văd de ce nu optați pentru una cu chipset AMD în special că cele NVIDIA sunt puține și nu sunt așa de accesibile.

Te-ar mai putea interesa