Sapphire AMD Radeon HD 7750

Această placă video Sapphire AMD Radeon HD 7750 se adresează acelor persoane care au un buget fix și deci nu doresc să-l depășească. Oferă aceleași performanțe ca și predecesorul 5770, doar că de această dată nu are nevoie de o sursă suplimentară de alimentare și deci are un un consum inferior. Putem spune că e mai eficientă și nu necesită cine știe ce tehnologii avansate de răcire sau două coolere, unul fiind suficient. În mare, Radeon HD7750 de la Sapphire vine noul slot 3.0, procesorul are o frecvență de 800 MHz, memorie la 4500 MHz și are o mulțime de tehnologii. HD7750 poate fi considerată ca o alternativă mai bună chiar și la HD 5570 având un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Placa

Specificații tehnice

E un model lansat anul acesta și e evident acest lucru în special că face parte din seria 7000. Ea poate funcționa chiar și pe o placă de bază cu PCI Express 2.0, dar pentru a beneficia de adevăratele sale performanțe, trebuie să optați pentru o configurație corespunzătoare. Eficiența ei se datorează și tehnologiei de fabricație 28 nm care e disponibilă pe toate plăcile video lansate recent. Capacitatea memoriei GDDR5 e de 1GB la 4500 MHz și are un BUS de 128 de biți.

Spre deosebire de alte modele în acest buget aceasta are o mulțime de tehnologii AMD (PowerTune, PowerPlay with ZeroCore Power HD Media Accelerator și HD3D) dar și următoarele: Enhanced Unified Video Decoder 3, Multi-GPU, Dolby TrueHD și DTSHD Master Audio. Cu acesta puteți juca jocuri precum Skyrim, Battlefield 3, Call of Duty MW3, NFS The Run etc. la detalii medii și rezoluție HD+. Dar le puteți încerca și la rezoluție 1080p dar va trebui să mai scoateți din detalii. Deci se adresează gamerilor mai puțin pretențioși. Are ieșire DVI, HDMI dar și DisplayPort.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: consum foarte mic în load comparativ cu predecesorul său, suport pentru a instala trei monitoare,  instalarea ei se face destul de ușor datorită dimensiunii sale și nu necesită o sursă mare.

Minusuri: nu oferă performanțe prea mari.

Concluzie

7750 e cea mai bună alegere în acest buget în special că NVIDIA nu are modele care pot concura cu acesta. Să sperăm că pe viitor vom vedea și modele care pot concura cu acesta până atunci puteți opta fie pentru acesta fie pentru 7750 de la Gigabyte care e gata overclockat și deci oferă performanțe mai mari. Acea alternativă e bună pentru cei care nu vor să se streseze cu overclocking-ul ei.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Sapphire AMD Radeon HD 7750”

  1. Aș putea face o paralelă între USB și PCI Expess. Astfel, cum toate memoriile USB 3 merg și pe USB 2 așa și plăcile video PCI Express 3 merg pe plăci de bază PCI Express 2 ori 1… dar normal că nu la capabilitate maximă. 7750 are nevoie de o sursă de 450W și are un consum variabil de la 54 la 156 watt în funcție de sarcini/load, deci tot cam ca la 6670.

Comentariile sunt închise.