Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Sapphire AMD Radeon HD 6970

Placa video Sapphire AMD Radeon HD 6970 2GB (sau AMD Radeon HD6970 Dual-Fan 2GB) e una dintre cele mai bună de pe piață și e aceasta e varianta cu două coolere de 90mm. Acesta vine și bios dublu adică pentru a trece de la opțiunea standard la opțiunea performance (posibilitate overclocking). O alternativă pentru un buget mai mic dar suficent de bună pentru jocuri e Radeon HD 6790. E un model High-End care are tehnologii precum Eyefinity (posibilitate de conectare a mai multor monitoare), Crossfire multi-GPU etc dar și dotări pe măsură: 2 DVI-uri, un HDMI și 2 DisplayPort-uri. Pentru acesta aveți nevoie de o sursă nouă sau poate că aveți una de minim 550W de calitate. Spun asta deoarece consum e destul de mare, dar una de 550W cred că e suficientă chiar dacă vă gândiți la un overclocking. Consumul ei e undeva la 190 W în timpul jocurilor și poate să crească la maxim 250 W cu overclocking. După cum vedeți un model Dirt 3 Edition (având jocul inclus și un cupon Stalker Call) ca modelul 6950. Are un preț bun Vezi prețul special de azi

Poze

Conținutul

Placa

Specificații tehnice

În urma testelor efectuate în FutureMark 11, placa video Sapphire a primit 1823 în modul Extreme, 5609 în modelul Performance și 8475 în modul Entry. Cât despre testele efectuate în jocuri, pot spune că rulează fluent cam tot ce se află pe piață. De exemplu jocul Dirt 3 în puteți juca la 60 fps, Metro 2033 la 50 fps și Dragon Age II la 71 fps (bineînțeles la rezoluție Full HD). Temperaturile în modelul load s-au menținut la 58 de grade iar în modul idle la 39 de grade. Consumul e și el destul de bun: 165 W în idle și 378 W în load. Acestea sunt rezultatele fără overclocking și care cred că vă interesează.

Radeon HD6970 necesită un slot PCI Express 2.0 x16 și are tehnologie de fabricație 40 nm. Frecvența procesorului e de 880 MHz care spune totul despre performanțele plăcii. Memoria video e de 2 GB GDDR5 la 5500 MHz și cu BUS de 256 MHz. Tehnologiile prezente pe aceasta sunt: Eyefinity, CrossFireX Multi-GPU, HD3D, PowerPlay etc. Alte caracteristici ce nu le-am specificat ar fi: suportul OpenGL 4.1, suport DirectX  11 și procesorul are Pixel Shader 5.0.

În pachetul plăcii video veți găsi: cablu conector pentru platforma CrossFire, două cabluri de alimentare suplimentare (de la 8pini la 4 pini și de la 6 pini la 4 pini), adaptor DVI la VGA etc.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: răcire activă cu două coolere, caracteristicile tehnice sunt satisfăcătoare având în vedere prețul, toate cablurile necesare sunt incluse în pachet, posibilitate de vizionare de filme Blu-Ray etc.

Minusuri: consum destul de mare și necesită surse de alimentare suplimentare.

Concluzie

Acest model numit Radeon HD 6970 oferit de Sapphire e un model foarte performant care prin overclocking își mărește performanțele cu 15%. Jos puteți vedea placa video în acțiune și modul Eyefinity:

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu