Sapphire AMD Radeon HD 6670

Placa video Sapphire AMD Radeon HD 6670 vine în multe configurații dar eu scriu despre Radeon HD6670, 1024MB, GDDR5, 128bit, DVI, HDMI, PCI-E care e cel mai popular model în momentul de față deoarece are memorie de 1GB și 128 biți la memoria GDDR5. Evident că există și un model cu 512MB memorie RAM dedicată de tip GDDR5 și un model cu 2048MB de tip GDDR3.

Pentru a vă putea face o părere despre ce jocuri merg pe această placă am pus un clip la partea de specificații tehnice. Trebuie să știți că jocurile vor merge la FullHD, dar dacă nu aveți și restul hardware-ului la zi atunci ar fi de recomandat să coborâți rezoluția și de taliile la mediu ca la HD 6770. Preţul următor depinde şi de magazine şi stocurile lor. Preţul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Porturile

Specificaţii tehnice

La modelul R6670 nu cred că am mare lucru să spun despre detalii tehnice, dar nu trebuie uitat de porturile digitale HDMI, DVI și DisplayPort. Evident că dacă aveți monitor VGA atunci puteți să-l conectați deoarece există incluse în pachet (în mod normal) un cablu de conversie pentru VGA.

Jos e un clip pentru a vedea cât de fluent rulează jocurile datorită specificațiilor de top și suportului pentru DirectX 11 și OpenGL 4.1.

Păreri pro şi contra

Pro:poate vreți să mă întrebați de ce e mai bună varianta de un giga față de restul. Trebuie să recunoaștem că o placă video cu 512 mega dedicați e depășită deoarece acesta era standardul acum câțiva ani. (În momentul de față standardul e undeva la 1GO.) Dar de ce nu varianta de 2GO? În opinia mea nu pre are sens atâta memorie decât dacă aveți undeva la 6GB memorie a desktop-ului. Și asta deoarece jocurile vor consuma 2GB din memoria plăcii video, dar vor consuma și mai mult din memoria sistemului. Eu zic că pentru o placă de 128 biți memoria de 1GB e suficientă.
Contra: dacă sunteți un maniac al jocurilor și vreți să jucați totul la maxim atunci ar fi perfectă, dar dacă vreț totul la maxim atunci un model pe 256 biți ar fi recomandat – HD 6790.

Concluzie

HD6670 e un model foarte capabil despre care pot spune cu certitudine că nu o să vă dezamăgească în jocuri, iar prețul de sub 500 lei e unul incredibil de mic. Alături puteți vedea despachetarea a cestui Radeon 6670.

Te-ar mai putea interesa