Placa video Sapphire AMD Radeon HD6570 e un model special de gaming deoarece e pe 128 biţi, iar memoria e de 1GB GDDR3. Are chiar şi port HDMI, pe lângă VGA şi DVI. Dacă eşti o persoană care se joacă mult atunci acest model ar fi ideal pentru bugetul tău, iar dacă dispui de mai mulți bani atunci poți merge pe un HD 6770.
Dacă nu sunteţi mulţumit de performanţele lui HD6570 atunci există posibilitatea de a mai pune câteva plăci video pe lângă aceasta deoarece suportă CrossFire X. Despre jucare la rezoluţie Full HD nu pot spune că va fi fluentă pentru orice joc deoarece depinde şi de restul componentelor din sistemul desktop PC.
După cum spuneam, vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » care e unul pe buzunarul oricui şi are o garanţie de 2 ani în caz că se întâmplă lucruri neprevăzute. Fiind o componentă cred că e normal să nu îi puteţi extinde garanţia ca la gadgeturi.
Poze
Specificaţii tehnice
Radeon HD 6570 are un cip grafic din seria 6000 care se va descurca formidabil în orice tip de joc şi în special în cele apărute de curând. Suportă ultimul DirectX – DX11 şi OpenGL 4.1. Din clipul de alături se poate vedea că placa se descurcă de minune.
Memoria de 1 giga se va dovedi suficientă pentru orice joc, indiferent de câte resurse ar avea nevoie, iar răcirea fiind activă nu o să aveţi probleme cu încălzirea componentei sau o eventuală ardere a ei.
Păreri pro şi contra
Pro: preţul e mic, vine de la un brand apreciat în lumea plăcilor grafice, are răcire foarte eficientă de tip activ şi e de jocuri datorită memoriei de un giga cu bus pe 128 biţi. Tehnologia CrossFire e una care vă va ajuta la un eventual upgrade atunci când vi se va părea că desktopul nu mai face față jocurilor noi.
Contra: răcirea fiind activă (cu ventilator) s-ar putea să scoată zgomot dacă se va aduna prea mult praf.
Concluzie
Sapphire ATI Radeon HD6570 e o componentă nouă foarte bună care o recomand să o achiziționați alături de un cip A6 sau A8 (sau alte modele de la AMD sau dacă nu chiar cu procesoare Intel) pentru a funcționa în mod dual graphics (tot un fel de CrossFire) cu cipul din acele procesoare și astfel fps-urile vor fi mai fluente. Prin fps mă refer la cadre pe secundă.
Review-uri video de calitate nu am prea găsit și de aceea l-am pus pe acesta în rusă.