Sapphire AMD Radeon HD 5670

Placa video Sapphire AMD Radeon HD 5670 HM e o placă mid-range apărută pe la începutul lui 2010 și face parte din seria Radeon HD 5000. Dar se pare că încă e destul de apreciată de cumpărătorii mai puțin pretențioși în special că are un preț foarte atractiv. Deci poate constitui un upgrade bun pentru un desktop PC mai vechi în special că e vorba de un model cu consum redus. Dacă vreți un model mai performant pentru un buget mai generos, HD 6850 e recomandarea mea. Vine cu suport DX11, memorie GDRR5 dar și tehnologii întâlnite pe cele mai noi plăci, una dintre ele fiind CrossfireX. Dacă vă gândiți să faceți un upgrade în perioada următoare, luați-o în considerare și pe aceasta în special că vine în diverse variante și la diferite prețuri. Dacă vă interesează cum arată acest model HD 5670, am pus câteva poze mai jos dar și un clip cu despachetarea ei. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cutia
Conținutul pachetului

Specificații tehnice

Pentru ea aveți nevoie de un slot PCI Express 2.0/2.1 x16. Rezoluția maximă suportată e de 2560 cu 1600 pixeli. Procesorul grafic are o frecvență de 775 MHz, e unul de 40 nm și are Pixel Shader versiunea 5.0. Memoria video GDDR5 are o capacitate de 1 giga, o frecvență maximă de 4000 MHz și un BUS de 128 de biți. Caracteristicile ei sunt: suport OpenGL 3.2, suport DirectX 11 și diverse tehnologii AMD (Eyefinity, Stream, Avivo HD, CrossFireX, Accelerated Video Transcoding, Catalyst Control Center, PowerPlay, Dolby TrueHD și DTSHD Master Audio). Pe partea de conectori are: HDMI, DVI și VGA. Toate modelele noi care au un singur cooler vin cu răcire activă (primele modele aveau răcire pasivă cu radiator).

Acesta e ideală pentru gaming la rezoluție apropiată de cea 1600 cu 900 pixeli și spun asta pentru că puteți juca astfel jocuri precum Dirt 2 și Far Cry 2 la 30 fps (la limită). Call of Duty Black Ops îl puteți juca lejer la o rezoluție până în 1600 cu 900 pixeli (în funcție de memorie RAM și procesor):

Pentru rezoluție cum ar fi 1024 cu 768 pixeli, jocurile vor rula la detalii maxime (chiar și Crysis 2).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: răcire bună, preț accesibil, duce multe jocuri la detalii medii dar și maxime, consum redus de energie (nu aveți nevoie de o sursă mai mare pentru o astfel placă video), se menține la temperaturi destul de bune și suportă CrossfireX.

Minusuri: la jocurile noi și care necesită multe resurse hardware, nu prea face față.

Concluzie

Acest model Radeon HD 5670 de la AMD/ATI e unul bun dacă aș face un raport performanță/preț iar dacă doriți mai mult nu ezitați să verificați și modelele superioare.

Te-ar mai putea interesa