Sapphire AMD Radeon HD 5570

Placa video Sapphire AMD Radeon HD 5570 sau Radeon HD5570 a fost realizată pentru cei care vor să facă un upgrade la vechiul PC fără a mai schimba sursa. Spun asta deoarece e un model cu consum redus de energie chiar dacă are BUS de 128 de biţi. Mai precis consumul e de 9.7 W în mod idle şi de 38 W în jocuri (aproape dublu faţă de predecesorul HD 5450 şi foarte aproape de lui Sapphire HD 5670). Spre deosebire de predecesoarele sale, HD 5570 are răcire activă şi nu pasivă care asigură performanţe bune deoarece temperatura se menţine constant (în mod idle temperatura e de 35 grade şi în mod load e de maxim 65 grade). Toate modelele din seria 5000 au suport audio DTS-HD Master Audio şi Dolby TrueHD care sunt utile la filmele 1080p. Preţul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cutia
Conţinutul

Specificaţii tehnice

Are slot de tip PCI Express 2.0 x16 iar rezoluţie maximă suportată de acesta e de 2560 cu 1600 pixeli. Pe partea de memorie st[ foarte bine cu o memorie video de 2 GB GDDR cu BUS de 128 de biţi şi o frecvenţă de 1800 MHz. Frecvenţa procesorului grafi e de 650 MHz. Tehnologii prezente pe acesta sunt cunoscutele CrossfireX şi Stream. Pe partea de conectori are D-Sub/VGA, DVI şi HDMI. După aceste specificaţii, putem trage concluzia că face faţă tututor jocurilor dar numai la detalii medii cu Full HD şi la detalii maxime la rezoluţie HD+.

De exemplu puteţi juca un joc precum Resident Evil 5 la rezoluţie Full HD cu circa 40 fps sau un Batman: Arkham Asylum la 40 fps. Deci rezultatele sunt foarte bune pentru setări puse la maxim şi rezoluţie Full HD, cât pentru jocurile mai noi va trebui să o încercaţi cu detalii medii şi rezoluţii inferioare (HD+). Jos am pus un clip în care se poate observa cât de performantă e palca video în unele jocuri:

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: consum foarte mic, uşor de montat datorită dimensiunii reduse, are răcire activă (cooler), are tehnologie CrossfireX, poruri precum HDMI şi DVI.

Minusuri: nu o recomand pentru a juca jocurile mai noi la detalii maxime.

Concluzie

Chiar dacă e o placă video de tip entry-level, acesta se descurcă decent faţă de modelele anterioare şi costă destul de puţin pe cât oferă. Jos am pus un clip cu despachetarea acestei plăci:

Lasă un comentariu