Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Samsung XE500T1C-A01RO

Tableta Samsung XE500T1C-A01RO e una din seria Ativ Smart PC adică cu Windows 8 și ecran de 11.6 inci. Deci e vorba de o tabletă destul de mare cu ecran multi-touch, spațiu de stocare 64GB, bluetooth, procesor Intel etc. Construncția sa e una robustă cu finisaj metalic pe spate și finisaj lucis în partea din față. Totuși nu înțeleg de ce e are un preț așa de piperat, probabil că bateria de 2 celule oferă până la 14 de autonomie în modul economic. E o autonomie impresionantă pentru o baterie atât de mică. Alternative sunt destule chiar și dela producători precum Asus. Are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Conținutul

Conținutul

Cu docking (nu e inclus)

Cu docking (nu e inclus)

Specificații tehnice

Procesorul e unul din seria Atom și spre deosebire de cele obișnuite, oferă o frecvență mai mică (un consum redus). E un Z2760 iar modele similare am mai văzut și pe alte tablete. În fine, procesoarele Tegra 3 sunt mai populare doar că au un consum ridicat de energie datorită plăcii grafice integrate și a celor patru nuclee care lucrează cam la o frecvență de 1.5 GHz.

Ecranul de 11.6 inci e unul HD ca și la notebookurile mai mici și e unul multi-touch (deci acceptă gesturi). La capitolul memorie oferă 2GB RAM și o memorie internă de e de 64GB. Chiar dacă nu poate fi comparată cu cea oferite de harduri, aplicațiile pornesc instantaneu iar filmele le puteți stoca pe un mediu de stocare extern sau pe un card microSD.

Ca și dotări prezintă: difuzoare stereo de 2W, cameră web HD, card reader, tehnologie audio SoundAlive, HDMI de tip micro, USB, ieșire audio și tehnologii wireless (bluetooth și WLAN). Chiar dacă bateria de 2 celule pare a fi una banală, nu e chiar așa, deoarece oferă o autonomie peste așteptări (autonomia oferită e de maxim 14 ore, 9 ore de filme și 8 ore de web). Sistemul de operare e Windows 8 pe 32 de biți.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie impresionantă, viteză de procesare decentă, Windows 8, bluetooth, pornește și se mișcă rapid datorită memoriei flash.

Minusuri: nu are stația de andocare inclusă ori 3G.

Concluzie

Acest Samsung XE500T1C-A01RO e cea mai bună alternativă la un PC și în special dacă optați și pentru o tastatură prin bluetooth sau una cu conector de andocare. Pe parcurs va fi disponibilă și o tastatură corespunzătoare pentru această tabletă. Jos am pus o prezentare a acestei tablete și din păcate nu sunt multe modele similare, doar cel Pro care vine cu Core i5 și care costă ceva mai mult (care oferă și o autonomie inferioară – maxim 8 ore).

{ 2 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
  • Sabin

    Cred ca XE 500 e o varianta de luat in calcul atunci cand esti in cautare de un ultrabook, pentru ca e mai portabil avand in vedere ca poate fi utilizat si ca tableta, are touchscreen, are aplicatiile dedicate Spen-ului care sunt foarte utile. E rapid si nu in ultimul rand ofera o autonomie superioara.

  • Un consumator

    Mă bucur să văd că “Samsung” interacționează pe bloguri și diferite site-uri de profil.

Lasă un comentariu