Samsung Spinpoint F3 1TB

În cazul în care eşti în căutarea uni hard ieftin şi performant îţi recomand un HDD Samsung Spinpoint F3 1TB de 7200 rpm cu cache de 32MB şi care poate fi montat pe SATA 2. Numele exact al hardului e Spinpoint F3 Series, dar magazinele tind să-l pocească. Capacitatea de 1 terra e foarte mare şi puteţi colecţina foarte multe filme şi muzică pe acest tip de hard fără a vă face probleme că o să-l umpleţi prea rapid. Dacă o să colecţionaţi filme DVD sau Blu-ray atunci s-ar putea să vă trebuiască ceva mult mai mare cum ar fi Seagate Barracuda Green 2TB.

Are un preț bun Vezi prețul special de azi ». E foarte puţin pentru ce poate sau mai bine spune pentru ce capacitate deţine. În opinia mea acesta e un preţ foarte bun poate cel mai bun preţ de pe piaţă pentru un hard de peste 500 de giga.

Poze

Aşa arată

Specificaţii tehnice

Are 7200 rotaţii pe minut şi asta e o viteză standard pentru un astfel de dispozitiv, doar SSD-urile de genul Corsair Force Series 2.5 pot concura cu viteza aceasta… nu că ar fi una foarte mare. Comparativ cu un hard de 5400 (care e des întâlnit pe laptopuri) pot spune că e o viteză sesizabilă, dar depinde mult şi de restul componentelor PC-ului şi cât de echilibrat e construit.

Fiind montat pe SATA2 viteza teoretică de transfer e de 300 mega pe secundă, dar şi această viteză de transfer depinde de restul componentelor desktopului.

Greutatea hardului e undeva la jumătate de kilogram, adică la 625 grameşi nu ştiu dacă vă interesează cât de greu e deoarece un desktop PC nu trebuie să fie portabil, ci cât mai performant în comparaţie cu un notebook.

Păreri pro şi contra

Pro: buffer-ul e decent, capacitatea e foarte bună, iar preţul e corect.
Contra: nu am niciun minus de precizat… la aceşti bani.

Concluzie

Cu ani în urmă erai tare dacă avea un hard de 250 de giga deoarece nu oricine îşi permitea un hard de 500 sau 1000 giga (costau undeva la 1000 lei), dar acum preţul acestora e foarte accesibil şi costă sub 500 lei.
La aceşti bani nu are rost să te zgârceşti şi de aceea e bine să-ţi iei un hard cât mai mare deoarece ‘netul e mare ;i sunt multe filme pe torente sau dc.

Alături e un clip ca să vedeţi un preview al hardului prezentat în acest articol.

Te-ar mai putea interesa