Samsung SCX-4825FN

Îţi recomand multifuncţionalul Samsung SCX-4825FN dacă vrei ceva performant şi cu tehnologie laser. Şi aparatele cu cerneală (ink jet) sunt bune, dar e bătaie de cap cu schimbatul cartuşelor, iar calitatea imprimării nu e ca cea laser. La imprimantele cu cerneală te şi murdăreşti dacă vrei să folosieşti un kit refill şi adesea cerneala se mai şi usă şi numai te enervezi.

Samsung SCX 4825FN e cu laser monocrom (doar negru) ca modelul mai ieftin SCX-4623F şi nu o să te mai murdăreşti când o să vrei să schimbi cartuşul deoarece tonerul ţine mult mai mult. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar la aceşti bani poate imprima, copia şi scana. De asemenea poate fi folosit şi pentru transmiterea de faxuri. Garanţia aparatului poate fi de maxim 4 ani cu extensie, iar un toner ţine undeva la 2000-5000 de pagini şi nici nu are un preţ prea mare (costă undeva la 250-390 lei). Dacă prețul ți se pare mare atunci există varianta SCX-4824FN care e una similară, dar cu un preț inferior.

Poze

Alături sunt câteva imagini cu acest aparat de birou.

Așa arată
Scaner

Specificaţii tehnice

SCX-4825FN e un aparat care poate fi folosit cu foi A4 şi are funcţii de copiator, imprimantă, scaner şi fax. Din păcate tipăreşte doar negru, dar are porturi de reţa şi USB aşa încât să poată fi conectat cu succes la unul sau mai multe calculatoare.
Copiatorul are o viteză de 24 pagini pe minut ca şi imprimanta, iar rezoluţia e de 1200 pe 1200 dpi. Despre imprimantă nu am mare lucru de spus, doar că scoate rezultate la aceeaşi rezoluţie ca şi copiatorul, iar despre scaner trebuie spus că are o rezoluţie optică de 600 pe 600 dpi şi una digitală de 4800 pe 4800 (evident că cea optică contează).

Păreri pro şi contra

Pro: consumabilele nu costă mult şi ţin mult (2000-5000 de pagini), poate fi folosită cu succes în şcoli, biblioteci, birouri de copiat acte sau în alte scopuri comerciale sau nu. Pentru scopuri comerciale poate că ar fi de recomandat ceva mai scump.
Contra: greutatea e una de undeva la 15 kilograme şi asta înseamnă că nu e tocmai portabilă, dar nu cred că sunteţi în căutarea unui imprimante portabile, ci a unui multifuncţional capabil.

Concluzie

Modelul Samsung SCX-4825FN e unul pe care eu îl recomand dacă sunteţi în căutarea a ceva performant şi la care tonerul să ţină mult. Tonerul e uşor de schimbat şi nici nu costă la fel de mult ca la imprimantele cu cerneală (care sunt pe cartuşe cu cerneală).

P.S.: Dacă vreodată o să vă gândiţi să schimbaţi dumneavoastră tonerul sau să-l umpleţi atunci există numeroase clipuri pe Youtube care să vă arate cum se face.

Te-ar mai putea interesa