Samsung S8600 Wave 3

Samsung a anunțat trei telefoane Wave ieftine. Cel mai performant dintre ele e acest telefon mobil Samsung S8600 Wave 3 Black care cică va avea succes și în România datorită ecranului și are o interfață identică cu cea a Androidului. Celelalte modele se numesc: Wave M S7250 și Wave Y S5380. Trebuie să precizez că are un ecran de 4 inci la o rezoluție de 480 cu 800 pixeli. Deci un smartphone cu un astfel de ecran e pe la 1.500 lei, dar un telefon cu Bada va fi cu cel puțin 500 de lei mai ieftin, dar nu va fi la fel de performant datorită sistemul de operare și al procesorului. Chiar și dacă ar fi ales un procesor mai tare (Dual Core) tot așa s-ar fi mișcat și nu cred că necesita un astfel de upgrade deoarece dorește a fi un gadget ieftin și elegant. După cum observați, telefoane au ecrane tot mai mari și mai economice deoarece sunt foarte utile atunci când dorești să navighezi sau să te joci un joc. Dacă vă dați bătuți în ceea ce privește adunatul banilor pentru a achiziționa un smartphone cu Android, eu vă sfătuiesc să aveți răbdare pentru că Samsung s-a pus pe „treabă” (lansează telefoane pe bandă rulantă). Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Pornit
Spatele

Specificații tehnice

Samsung Wave 3 cântărește peste 120 de grame. Ecranul e unul de 4 inci de tip AMOLED care reproduce 16 milioane de culori și are un contrast excepțional. Acesta are o rezoluție dală pentru clipuri VGA adică are o rezoluție de 480 cu 800 pixeli. Are următoarele caracteristici speciale: protecție Gorilla Glass, accelerometru, metodă  de introducere multi-touch, senzor de proximitate, interfață TouchWiz, recunoaște scrisul de mână și Smart unlock. Pe partea de multimedia, are un difuzor, mufă 3.5 mm pentru căști, o cameră foto de 5 MP cu bltiz LED, autofocus și filmare HD, dar și o cameră secundară VGA. Spațiul de stocare intern e de 3 giga și poate fi extins cu un card microSD de cel mult 32 GB.

Pe partea de comunicații acest Samsung S8600 are 3G, GPRS, EDGE, bluetooth 3.0 cu A2DP și Wi-Fi. Va fi disponibil doar pe negru și are un acumulator Li-Ion de 1500 mAh care oferă o autonomie de cel mult 480 de ore și 8 ore de convorbiri.

Ca și caracteristici speciale Samsung S8600 are: DNSe care presupune o calitate audio mai bună (Digital Natural Sound Engine), detectarea feței și a clipitului, stabilizator de imagine, un procesor de 1.4 GHz, sistem de operare Bada versiunea 2, browser web, radio FM, GPS cu suport A-GPS și multe altele. Deasemenea vine cu o mulțime de aplicații pentru socializare (ChatON), busolă digitală,vizionare filme, clipuri sau pentru a asculta melodiile preferate.

Păreri pro și contra achiziției

Specificațiile tehnice sunt ale unui smartphone bun dar nu cred că se putea mai bine deoarece e limitat de sistemul de operare care nu e pe gustul meu. Odată ce nu se știe un preț nu cred că are rost să-l criticăm.

Concluzie

Acest Samsung S8600 Wave 3 e un model reușit dar nu știu câți vor renunța la un smartphone cu Android în favoarea unui telefon cu Bada. Și spun asta pentru că Androidul oferă performanțe superioare telefonului din toate punctele de vedere (redare video, browsing, gaming etc).

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Samsung S8600 Wave 3”

  1. Am un Wave mai vechi si din clipurile vazute pe internet am observat ca Samsung tinde sa faca telefoane tot mai bune, iar meniurile acestor telefoane seamana destul de mult cu Android chiar daca nu e.

  2. Degeaba seamana cu Android ca tot nu e Android. Eu am auzit de la un prieten ca autonomia telefoanelor cu Bada ar fi mai mare decat cea a telefoanelor cu Android si asta chiar ar fi un mare plus.

Comentariile sunt închise.