Samsung S7710 Galaxy Xcover 2, smartphone rezistent la praf și apă

Samsung S7710 Galaxy Xcover 2 e un telefon mobil cu Android și face parte din segmentul sport. Se poate observa că e vorba de al 2-lea model din seria Xcover, iar față de primul e mai performant dar și arată mai bine. Prețul său mi se pare foarte bun având în vedere că are procesor Dual Core, ecran de 4 inci, 1 GB RAM și Android 4.1. Chiar dacă are doar 4 GB memorie internă, iar cea utilizabile e și mai mică, puteți alege un card de memorie de 8GB. O husă nu cred că ar fi obligatorie dar vă recomand una și o folie de protecție. Mai precis, rezistă sub apă cam 1 minut și ceva. O alternativă mai bună e Sony Xperia Z care e și el un model de tip sport de tip High End. Are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Se poate observa că are un design robust, cu finisaje interesante și s-au renunțat la suprafețele lucioase care și așa se zgârie ușor. Era normal să aibă Gorilla Glass, dar în schimb are o suprafață rezistentă la zgârieturi.

Din față
Din față
Camera foto
Camera foto

Specificații tehnice

Samsung S7710 e un model Single SIM și suportă cartele de tip Mini. A fost lansat în ianuarie și a apărut luna aceasta pe piață. Ecranul de 4 inci e de tip TFT și e unul de 480 cu 800 pixeli. E unul multitouch și care mi se pare destul de mare pentru cei care nu au mai avut un smartphone. Memoria utilizabilă e mai puțin de 4GB deoarece o parte din ea e ocupată de aplicații și sistemul de operare. De aceea un card de memorie microSD e o soluția și vă recomand unul de 4 sau 8GB.

Multitaskingul e excelent cu 1GB de memorie. Am observat că vine cu funcție MHL care devine utilă doar pentru cei care au și un monitor cu acea funcție (puteți viziona pe monitor ceea ce e și pe ecranul telefonului). Camera foto de 5MP filmează 720- dar are și una frontală de tip VGA. Versiunea sistemului de operare e 4.1.2 Jelly Bean. Procesorul e mai mult decât decent deoarece are o frecvență de 1GHz și are două nuclee.

Bateria sa de 1700 mAh oferă cam 15 ore de convorbiri sau 570 ore în stand-by. Puteți să-l folosiți ca player audio deoarece bateria poate să țină chiar și peste 4 ore.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie mare (tipică smartphone-urilor de la acest producător), procesor decent, Android nou, ecran cu protecție specială împotriva zgârieturilor, ecran generos și calitatea construcției (finisaje texturat).

Minusuri: nu are Gorilla Glass.

Concluzie

Acest Samsung Galaxy Xcover 2 nu e cel mai bun smartphone pentru cei pasionați de sporturi extreme dar o husă i-ar mări rezistența la praf, apă și șocuri. Am postat un clip cu acest model și în care se poate vedea cât de bine arată și că are o formă mai rotunjită.

Lasă un comentariu