Samsung S6102 Galaxy Y Duos

Telefonul mobil Samsung S6102 Galaxy Y Duos Dual SIM Black e unul dintre puținele smartphone-uri de la Samsung care să vină cu suport pentru două cartele. Se pare că dorește a fi o variantă upgradată a lui S5360 Galaxy Y. Acest lucru e evident și din faptul că are un cod ceva mai mare. Aceste upgradeuri vor mări performanțele telefonului însă nu cu mult. E vorba de o memorie RAM de 384 MB și cameră foto nouă de 3.15MP, iar procesorul și ecranul sunt cam aceleași (de 832 MHz și ecran de 3.15 cu aceeași rezoluție). Deosebirile sunt prea mari, dar satisfăcătoare. Design-ul său e unul diferit față de predecesorul său – e puțin mai rotunjit, cu dungă argintie pe lateral și spate negru lucios. Prețul său mi se pare bun, dar se putea  și mai bine în special că S5360 e cu circa 130 lei mai ieftin. Samsung S6102 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Spatele

Specificații tehnice

Samsung S6102 Galaxy Y cântărește ceva mai mult având în vedere că are un ecran de 3.15 inci – 109 grame. Ecranul cău are o rezoluție de 240 cu 320 pixeli și nu oferă o densitate prea bună (rezoluția ideală e de 320 cu 480 pixeli, dar atunci necesita și un procesor mai mare.) Pe partea de multimedia are o cameră foto de 3.15 MP, difuzor, mufă jack și slot pentru carduri microSD. Memoria internă e de 160 MB, cea ROM e de 512 MB și cea RAM e de 384 MB. Memoria RAM vă permite să deschideți mai multe aplicații (ca și la PC). La capitolul comunicații are cam toate tehnologiile (nu și suport NFC).

Procesorul său e unul de 832 MHz și rulează fără probleme Android 2.3 Gingerbread. Deasemenea are accelerometru, senzor de proximitate, suport flash și GPS cu A-GPS. Chiar dacă vine cu un acumulator mai mare, autonomia are de suferit datorită faptului că are două cartele (are un consum mai mare). Astfel că bateria de 1300 mAh oferă circa 9 ore de convorbiri și 260 de ore în stand-by. Pentru a vă face o idee despre cum se mișcă v-am postat un clip cu el:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e un smartphone de calitate, ecran destul de mare chiar și pentru navigare web, se mișcă destul de bine, are suport Adobe Flash Player și e accesibil.

Minusuri: se mai putea lucra la partea de design (mi nu-mi prea plac telefoanele cu spate lucios).

Concluzie

Samsung Galaxy Y Duos S6102 e recomandarea mea pentru cei care au două cartele SIM și doresc o soluție accesibilă și bună la liber. V-am pus și despachetare sa ca să vedeți cam ce conține pachetul:

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „Samsung S6102 Galaxy Y Duos”

  1. Chiar ca e bun si intentionez sa mai achizitionez inca un model din aceasta cauza. E foarte asemenetor cu Gio doar ca are suport pentru doua cartele. Asteptam de foarte mult timp ca Samsung sa scoata o solutie cu doua cartele si ma bucur ca au facut-o in final.

  2. Problema principala la telefoanele dual sim este daca merg concomitent ambele retele…Cu alte cuvinte daca vorbesc intr-o retea si sunt sunat pe celalat sim, cel care suna aude ton „ocupat” sau trebuie sa fac devieri apeluri si alte inginerii? Intreb acum pentru modelul S6102. Pe mine ma intereseaza doua telefoane intr-unul care sa functioneze permanent. Daca vorbesc intr-o retea pentru cealalta doresc sa fiu ocupat, cu ton „de ocupat” nu cu mesaje ca sunt indisponibil , ca nu pot fi apelat sau am telefonul inchis. Exista un asemenea terminal? Astept recomandarea dvs. Deci fara setari de deviere apel de pe un sim pe altul…

  3. Raspuns pentru #2Christian:referitor
    la telefoanele. Cu 2simuri, am de vânzare un astfel.de tel. Care are apel in asteptare intre cele 2simuri daca vorbesti de ex. In.cosmote si te suna cineva pe cealaltă cartela orange. i-ti apare apelul. acest tel. E dual procesor si-l vand cu200ron+ taxe transport. e folosit. 1saptamana are 2acumulatori arata impecabil. cauta pe net twinsim 66 acesta e. Daca-l vrei sunama 0745771989

  4. Telefoane dual Active de la Samsung: C5212, B5522, B7722.
    Toate trei modelele au ambele simuri active simultan. Poti vorbi pe un sim si primi apeluri pe cel de-al doilea. Poti comuta intre apeluri (swap/hold). Folosesc C5212 de peste 2 ani.

Comentariile sunt închise.