Samsung S27B970D

Monitorul LED Samsung S27B970D e unul din serie 9 adică seria premium și de aceea oferă doar caracteristici speciale. Aici mă refer la panoul LPS, ecran Retina, design deosebit și unghiuri de 178 grade. Chiar dacă pare să aibă pivot e defapt un suport care vă permită să reglați înălțimea dar și înclinarea. Deci nu se poate roti la 90 de grade pentru a fi folosit în plan vertical. Combinația de culori negru cu argintiu e bine aleasă deoarece îi dă un plus de eleganță. Nu sunt multe astfel de monitoare, dar cu siguranță e mai ieftin decât un model de la Apple. Acest model S27B970D are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din față
Din spate
Din spate

Specificații tehnice

Ecranul e unul LED PLS adică un LED care împrumută caracteristicile unui IPS și aici mă refer în special la unghiurile de vizibilitate. Această tehnologie de numită PLS e destul de rar întâlnită deoarece e mai nouă și calitatea culorilor e redusă. Din codul său putem deduce că are o diagonală de 27 inci care e cea mai mare pentru un monitor. Cât despre rezoluția ecranului, e una de 2560 cu 1440 pixeli, adică Retina. Pot spune că e decent pentru cei care vor un monitor deosebit cu unghiuri decente – 178 grade pe verticală și orizontală.

Restul caracteristicilor sunt următoarele: luminozitate de 285 cd/mp, timp de răspuns de 5 ms, contrast dinamic Mega DCR și aspect lat. Chiar dacă e destul de subțire, are boxe integrate care sunt utile pentru utilizare office și chiar filme. Pe partea de conectivitate are următoarele: HDMI, DVI, USB și DisplayPort. Portul USB devine util când doriți să folosiți un gadget Plug and Play (nu necesită drivere) și nu aveți un USB la îndemână. Consumul său diferă deoarece atunci când folosiți USBul e de 63W, iar fără e de 53W.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: porturile sunt așezate în spate la baza suportului, butonul de pornire e jos pe suport, tehnologie PLS – unghiuri foarte bune, conectivitate USB și are o imagine destul de clară.

Minusuri: nu e accesibil.

Concluzie

Acest Samsung S27B970D poate fi o alegere bună pentru pasionații de jocuri, proiectanți, editori dar după cum știți PLS nu e cea mai bună soluție dacă vă doriți o imagine impecabilă. Jos am pus o prezentarea acestui model, unde veți putea vedea și care sunt caracteristicile sale speciale:

Te-ar mai putea interesa