Samsung S19B150N

Acest monitor LED Samsung S19B150N e unul de 18.5 inci cu aspect wide și finisaj negru lucios. E una din recomandările mele de la acest producător și se adresează celor care au un desktop nu chiar performant și ar dori un monitor LED de calitate și care să ofere imagini HD clare și colorate. Deci nu e un monitor Full HD dar e un model pe care puteți viziona file 720p și să jucați jocuri. Chiar dacă specificațiile sale tehnice nu dau impresia că e unul prea performant, datorită tehnologiilor de la Samsung, veți avea culori vii, contrast dinamic mare și unghiuri decente de vizibilitate. Are doar conectivitate VGA care e suficientă pentru rezoluția sa. Dacă aveți doar DVI la PC, puteți opta pentru un adaptor. S19B150N are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din spate

Specificații tehnice

Display-ul lui Samsung S19B150N e unul LED motiv pentru care claritatea sau mai bine zis contrastul dinamic e mare. E denumit Mega DCR care presupune un contrast de 5 milioane la 1. Diagonala sa e de 18.5 inci și acest aspect e evident și din codul său. La o asemenea mărime, are doar o rezoluție de 768p. Puteți să-l conectați chiar și la un laptop sau netbook deoarece oferă o diagonala superioară iar unghiurile sunt ceva mai bune. Deci portul VGA e destul de util însă nu vine cu boxe integrate care v-ar fi scutit de câțiva bani. Însă pentru filme sunt recomandate boxele exterioare.

Consumul său e unul foarte mic – 20W, dar e oarecum normal pentru dimensiunile sale și că are tehnologie de iluminare LED. Caracteristicile sale speciale sunt și ele importante deoarece nu le veți găsi la monitoarele altor producători: MagicTune, MagicAngle, MagicColour, MagicBright3 dar și altele. Acestea pot fi găsite și pe modele noi de 21.5 inci sau chiar și mai mari.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: consumul de energie e mult inferior monitoarelor LCD, imaginea e de calitate bună, luminozitate decentă și în pachet veți găsi un calu VGA corespunzător.

Minusuri: ar fi lipsa portului USB care poate avea diverse funcții (conectare cu mai multe monitoare sau pentru conectarea dispozitivelor Plug&Play).

Concluzie

Spre deosebire de Philipsuri, Samsung S19B150N are o luminozitate mai mică și nu folosește tehnologie WLED motiv pentru care acesta e mai indicat în special dacă ați avut înainte un LCD sau un CRT. Am pus chiar și un clip cu despachetarea unui LED similar din punct de vedere al aspectului:

Lasă un comentariu