Samsung NP900X4D-A01EE

Ultrabook-ul Samsung NP900X4D-A01EE e cel mai nou succesor din seria 9 a acestui producător. Cică e cel mai subțire model de pe piață (un MacBook Pro are vreo 18 mm). Trebuie să știți că e tot de 15 inci însă e vorba de o serie Premium, deci scumpă. Autonomia sa nu a fost afectată  de dimensiunile sale și poate să atingă chiar și 10 ore. Chiar dacă pare o autonomie cam exagerată se datorează bateriei de 8 celule și procesorului cu frecvență scăzută. Arată foarte bine în special că are carcasă metalică și tastatură foarte bună de culoare neagră + iluminare. NP900X4D-A01EE are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Are doar 14.9 mm
Deschis

Procesorul Core i5-3317U de 1.7 GHz e unul foarte performant chiar dacă are o frecvență mică. Aceste tipuri de procesoare Intel se găsesc în general la ultrabookuri. Sunt curios dacă AMD va lansa ceva similar, dar și așa majoritatea utilizatorilor optează pentru configurații Intel deoarece sunt mai eficiente. Ecranul de 15 inci are o rezoluție superioară – 900p, rezoluție care în general poate fi găsită la ecranele de 17.3 inci. Se adresează celor care doresc să-l folosească în spații închise deoarece are ecran mat și luminozitatea e mai mică.

Pe partea de memorie are un spațiu de stocare de 128 GB SDD și 4GB RAM la 1600 MHz. Placa video Intel HD Graphics versiunea 4000 se găsește doar la procesoarele Core i din noua generație Ivy Bridge. Nu puteți să vă așteptați de la o unitate DVD, dar vine cu: difuzoare, card reader, cameră web, tehnologie audio, o mulțime de porturi și tehnologii wireless (WLAN și bluetooth).

După cum v-am spus mai sus, bateria e de 8 celule și oferă o autonomie generoasă. E singurul ultrabook care oferă atâtea caracteristici și dotări la dimensiuni așa reduse.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: viteză mare de procesare care se datorează în mare parte SSD-ului, e foarte subțire, e mai bun decât un MacBook din toate punctele de vedere.

Minusuri: nu oricine și-l poate permite.

Concluzie

Acest Samsung NP900X4D-A01EE e un laptop foarte elegant și cu care veți ieși în evidență datorită designului său. Poate fi achiziționat în rate fixe în caz că nu dispuneți de acea sumă și vă asigur că e o investiție inteligentă. Un minus ar fi lipsa plăcii video dedicate însă la cât de subțire e, nu cred că se putea introduce una în special că necesită și un sistem de aerisire foarte bun. Jos am pus un clip de prezentare a unui laptop similar:

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Samsung NP900X4D-A01EE”

Comentariile sunt închise.