Samsung NP900X3D-A01RO

Cel mai nou ultrabook din seria 9 e acest Samsung NP900X3D-A01RO care bineînțeles vine cu Windows 8. Configurația sa nu diferă cu mult față de predecesoarele sale care au fost lansate tot în acest an. Poate fi considerat ca fiind un gadget de tip premium cu configurație office. E genul de laptop care e ideal pentru călătorii datorită autonomiei, dimensiunilor compacte și a funcționalității sale. La un așa preț, putea să vină cu tastatură iluminată sau 3G. Dar se poate opta pentru un modem USB și problema e rezolvată. Din păcate nu oricine și-l permite că doar e vorba de seria 9 și nu serie 3 sau 5. Acest NP900X3D-A01RO are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Cât de subțire e

Specificații tehnice

Procesorul e unul destul de cunoscut având în vedere că se găsește pe multe ultrabookuri recent apărute – Core i5-3317U de 1.7 GHz. Bineînțeles să nu vă lăsați înșelați de frecvența mai scăzută, deoarece e un IvyBridge performant și ideal pentru laptopurile cu baterii mai mici. În cazul acestui model, e numai bun deoarece bateria de 4 celule poate să ofere până la 8-9 ore funcționare.

Din poze se observă e vorba de modelul de 13.3 inci cu ecran HD+ care are protecție mată. Restul caracteristicilor sale sunt după cum urmează: SSD de 128 GB, memorie 4GB și Intel HD 4000. Acel SSD nu e unul banal deoarece ultrabookul va porni în câteva secunde, iar aplicațiile instantaneu. Multitaskingul e foarte bun deoarece vorbim despre o memorie RAM de 1600MHz. Chiar dacă nu are o placă video cu memorie video proprie, cea Intel poate reda filme dar și jocuri mai simple.

Dotările multimedia și de conectivitate probabil că le și cunoașteți, de aceea nu le voie enumera pe toate ci doar pe cele mai importante: HDMI de tip micro, bluetooth, acumulator de 4 celule, USB 3.0 etc. Greutatea sa e chiar mai mică decât cea a unui netbook de 10 inci – 1.13 kg.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie mare, pornire rapidă, configurație puternică, e foarte subțire și ușor, robust, elegant și fiabil.

Minusuri: nu oricine și-l permite și nu are tastatură iluminată.

Concluzie

Acest Samsung NP900X3D-A01RO e alternativa ideală la un MacBook Air 13 chiar dacă nu are tastatură iluminată, însă prețul e un factor destul de important. Deși nu excelează la toate capitolele, arată la fel de elegant și nu văd rostul unei rezoluții prea mari la un laptop așa de mic. Jos am pus un clip cu despachetarea unui ultrabook din aceeași serie și cu o configurație similară:

Te-ar mai putea interesa

7 comentarii la „Samsung NP900X3D-A01RO”

 1. Laptopul e cel mai tare de la Samsung din cate am inteles si cred ca singura competitie vine de la Acer cu modelele S3 si S5.

 2. are tastatura iluminata si mai mult de atat, se poate seta luminozitatea ecranului si a tastaturii cu ajutorul senzorului de lumina integrat.
  il detin si de aceea spun ca are insa eu am modelul de culoare silver iar in poze vad ca este unul pe negru.
  Problema lui este SSD-ul care nu este unul Samsung sau Adata ca la Asus ci unul SanDisk U100 care este foarte lent. Se pare totusi ca este un mSATA care nu e lipit pe placa de baza deci pentru cei care vor pot sa faca upgrade-ul folosint un Adata sau Samsung mSata mai mare si mai rapid.

 3. Revin cu informatii, intr-adevar SSD-ul este singurul care se poate schimba, eu l-am schimbat cu un Adata SX300 256GB care are un scor de 8.9 in Win 8 Pro fata de 7.2 Sandisk.
  Procesul de upgrade nu este deloc complicat, se desfac cele 10 suruburi de pe spate, se scoate cu atentie capacul si apoi inca doua suruburi de la SSD. Se poate schimba fara sa se desfaca alte componente/conectori.

 4. Si eu il am…si tot culoarea silver este. Sutn foarte multumit de el, in special gradul de portabilitate este mai mare, comparativ cu book-urile Acer de care vorbeati. Este mai usor si mai subtire…

 5. Ecranul HD+ este genial, iamginile sunt foarte clare, culorile sunt puternice, iar datorita SuperBright Plus chiar si in lumina soarelui se vede perfect. Alta chestie care imi place mie mult este clickpadul mai mare decat la alte modele concurente. In concluzie sunt foarte multumita ca am ales NP900 si nu MacBook Air.

 6. Ce imi place la ultrabook-ul despre care vorbeati, cel de la Samsung este ca memoria este de 4Gb, iar atat memoria, cat si ventilatorul sunt personalizate.

 7. E impresionanta autonomia de care e capabil acumulatorul si asta in conditiile in care NP900 are 1.32 cm grosime pe toata suprafata nu e mai bombat in zona bateriei. E foarte usor si ca design cred ca e cel mai reusit din clasa ultrabook.

Comentariile sunt închise.