Samsung NP900X3A-B01RO

Un astfel de laptop Samsung NP900X3A-B01RO e o alternativă bună la un ultrabook deoarece acesta are o grosime de numai 16.3 mm, deci l-am putea incluse în special că are și dotări corespunzătoare (procesor low-voltage, SSD, carcasă robustă, tastatură iluminată și un aspect foarte elegant). Procesorul de pe acest laptop îl găsim pe majoritate ultrabook-urile disponibile deoarece e unul cu o frecvență mică (adică va avea un consum redus de energie). După cum bine știți componente hardware care consumă cel mai mult e procesorul, motiv pentru care s-a optat pentru astfel de modele. În cazul acestui Samsung NP900X3A e vorba de circa 6 ore funcționare. Dacă doriți un model și mai dotat (modem 3G), recomandarea mea e un Portege Z830-10H de la Toshiba. Singurul lucru care vă poate sta în calea achiziției, ar fi prețul care e unul destul de piperat. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Capacul

Specificații tehnice

După cum am precizat anterior, are un procesor low-voltage numit Intel Core i5 2467M de 1.6 GHz. Chiar dacă e unul mai mic, are un cache de 3MB și o placă video integrată care e bună pentru redarea filmelor HD și Full HD (cu unele excepții). Ecranul de 13.3 inci e numit SuperBright  și vine cu proteție care împiedică reflexia luminii. Rezoluția acestuia e una de HD iar ecranul e unul LCD cu tehnologie LED. Cei 4 GB de RAM sunt mai mulți decât suficienți în special că au o frecvență de 1333 MHz și pentru utilizare office nu cred că e nevoie nici măcar de 3 GB.

Apreciez că s-a optat pentru un SSD și anume unul de 128 GB. Samsung NP900X3A-B01RO e ideal pentru cei care folosesc aplicații deoarece le va porni instantaneu. Pentru cei pasionați de filme și muzică, le recomand un HDD extern pe USB 3.0 deoarece are și un spațiu de stocare mai mare și e portabil. Acea placă video despre care vă ziceam anterior (Intel HD Graphics 3000) e cea mai bună placă video de la Intel și o veți găsi la toate procesoarele din noua generație. La capitolele multimedia, porturi și comunicații vine cu difuzoare stereo de 3 W cu tehnologie audio SRS Sound Effect, cameră web, cititor de carduri (citește carduri de tip MicroSD), mufă LAN, o ieșire audio, un USB 2.0, un USB 3.0 (compatibil 2.0), microfon, HDMI, WLAN și bluetooth. Durata de funcționare a acestui laptop e de circa 6 ore în condiții normale și se datorează faptului că e de 6 celule.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: rigid (carcasă din duraluminiu), ușor și portabil (cântărește doar 1.3 kilograme), ecran cu protecție anti-reflexie, tastatură iluminată, Windows 7 pe 64 de biți și autonomie decentă.

Minusuri: prețul mi se pare cam piperat.

Concluzie

Acest Samsung NP900X3A-B01RO e un ultrabook după părerea mea și se adresează acelor persoane care vor să fie în pas cu moda. Jos puteți vedea o prezentare a acestuia:

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Samsung NP900X3A-B01RO”

  1. Da, poate fi considerat un ultrabook de la Samsung in special ca e foarte subtire, robust si ultraportabil. Nu am ce sa i reprosez deoarece sunt foarte multumit de el iar calitatea materialeleor e ireprosabila. Am avut un laptop tot de la acest producator doar ca era de 15 inch si nu era chiar portabil. Mie imi trebuia la locul de munca dar si pentru acasa. E o jucarie care chiar daca costa mult, ofera o experienta unica in special ca are o autonomie mare si tastatura iluminata.

Comentariile sunt închise.