Samsung NP700Z5C-S01RO

Laptopul Samsung NP700Z5C-S01RO e unul din segmentul premium deoarece vine cu o carcasă din aluminiu+plastic, tastatură foarte bună, configurație decentă, rezoluție HD+ și altele. Singurul minus ar fi prețul și spun asta pentru că un Dell 7520 pare mai atractiv datorită rezoluției, SSHului și procesorului. Însă, dacă vreți eleganță, doar acesta o poate oferi sau dacă nu, optați pentru un ultrabook dacă nu vă interesează jocurile. O altă caracteristică a acestui Samsung e autonomia, care datorită bateriei de 8 celule poate să ajungă la 8 celule. Acest laptop numit NP700Z5C-S01RO are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Întredeschis

Specificații tehnice

Core i5-3210M e un procesor din seria cunoscută a producătorului Intel – Ivy Bridge. Această serie vine cu tehnologie mai eficientă dar și cu plăci video noi, iar pe acest model veți găsi Intel HD 4000. Din păcate aceasta tot nu e pentru jocuri precum cele AMD. Însă, are o placă video GeForce GT 640M de 1GB care face față oricărui joc în special dacă-l jucați la rezoluția ecranului. E vorba de o rezoluție 900p care e tipică ecranelor de 17.3 inci, însă la un ecran de 15.6 cum e acesta, claritatea e sporită.

Memoria Acestuia e de 4GB și poate fi extinsă la cel mult 8GB, iar eu vă recomand acest upgrade în special pentru că are o astfel de placă video și un procesor nou. Capacitatea HDD-ul SATA e de 750GB dar nu e vorba de unul cine știe ce deoarece e de 5400 RPM. Puteți să-l înlocuiți cu un SSD dacă mai aveți bani puși deoparte. Sau puteți opta pentru un alt laptop deoarece în acest buget veți găsi multe alternative.

E dotat cu unitate DVD, camera web, card reader, VGA, bluetooth WLAN, USBuri, difuzoare stereo etc. Acestea îl fac gadgetul perfect pentru vizionarea de filme, navigare web sau jocuri. Dar să nu uităm că poate fi folosit ca unul Office, adică aplicații, muzică și altele.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are doar 2.4 kilograme, până la 9 ore de autonomie, software licențiat (Windows 7 + Office), placă video performantă, ecran mat și tastatură plăcută.

Minusuri: preț piperat.

Concluzie

Acest Samsung NP700Z5C-S01RO e o recomandare pentru cei pasionați de jocuri dar există alternative chiar și cu ecran FullHD, procesor Core i7, SSH, tastatură iluminată etc. – Dell Inspiron 7520. Deci și acela ar fi o recomandare care costă vreo 4600 lei și care-și merită banii, să nu înțeleagă greșit, chiar și modelul de mai sus e reușit însă unii utilizatori poate nu sunt interesați prea mult de autonomie, tastatură sau design.

Te-ar mai putea interesa