Samsung NP550P5C-S03RO

Samsung NP550P5C-S03RO e un laptop destul de performant pentru cei care vor performanțe grafice dar nu vor rezoluția mai mare decât cea HD. Spun asta deoarece laptopul are un ecran de 15 inci cu rezoluție 768p. Oricum nu se dorește a fi un laptop de gaming profesional de aceea are și un ecran obișnuit și procesor Core i5. E un laptop multimedia decât unul de gaming deoarece are calitate audio excelentă asigurată de subwooferul incorporat și de cele două difuzoare. Deasemenea are suport WiDi, iar pentru cei care nu știu la ce folosește, e un fel de HDMI fără fir (aveți nevoie de un monitor sau TV compatibil). Are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Designul e plăcut deoarece nu s-a optat pentru negru și pentru un finisaj gri, touchpad mare, tastatură neagră și capac lucios.

Deschis
Deschis
Capacul
Capacul

Specificații tehnice

Procesorul său e unul din a treia generație numită Ivy Bridge – Core i5-3210M de 2.5 GHz. Îl consider foarte bun având în vedere că ecranul e unul HD de 15 inci. Era nevoie de un procesor mai bun doar dacă avea ecran HD+ sau FullHD, dar și așa, procesorul ideal e cel care corespunde necesităților voastre. Deci nu e nevoie de cel mai bun procesor pentru a viziona un film sau pentru a juca un joc. Având în vedere că ecranul nu e unul mare, se pot viziona filme de tip 720p fără probleme.

Pe partea de memorie, laptopul oferă o memorie RAM de 8GB dispusă pe ambele sloturi dar și un spațiu de stocare de 1TB. Eu zic că și 500GB era suficient deoarece există servicii web de stocare a datelor. Placa video e foarte bună pentru un laptop care are o baterie cu 6 celule – GT 650M de 2GB. Plăcile video GTX au un consum ceva mai mare, de aceea e bine ca laptopul să aibă o baterie de 8 celule.

Dotările sale sunt importante dacă nu mai aveți un alt gadget (laptop, desktop ori media player) iar cele speciale nu trebuie neglijate. Autonomia sa în mod office e cea standard, adică de peste 3 ore și depinde de aplicațiile folosite, luminozitate sau WiFi. Apreciez că are Windows 8 preinstalat, deoarece e cea mai bună alegere de la ora actuală.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are bluetooth, plăci video foarte bună, sonorizare excelentă, suport WiDi (dar numa pentru cei care au un televizor corespunzător), memore a 1600 MHz și construcție robustă.

Minusuri: putea fi mai ieftin având în vedere concurența.

Concluzie

Samsung NP550P5C-S03RO

Lasă un comentariu