Samsung NP535U4C-S02RO

Acest laptop Samsung NP535U4C-S02RO poate fi ușor confundat cu ultrabookurile din aceeași serie deoarece arată la fel, doar grosimea și configurațiile diferă. Aici mă refer la configurația de gaming care necesită o aerisire mai bună, dar apreciez că greutatea sa nu a fost prea afectată – 1.8 kilograme (faț de 1.5 kg cât are ultrabookul). Ecranul nu mi se pare așa de mic deoarece e de 14 inci, asta presupune că laptopul nu are tastatură numerică dar are unitate DVD. După părerea mea unitățile DVD sunt oarecum inutile deoarece le folosești doar când instalezi Windowsul sau un joc, iar în acest caz are Windows 8 preinstalat. Acest model numit NP535U4C-S02RO are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul său AMD A4-4455M e un Dual Core bun deoarece are o placă video integrată care lucrează împreună cu ce dedicată. Această tehnologie se numește Dual Graphics și se aseamănă cu Crossfire din unele puncte de vedere. Astfel performanțele cresc în jocuri (cu câteva frame-uri). Ecranul de 14 inci are o rezoluție HD+ și e unul mat.

Are o memorie RAM decentă pentru jocuri – 8GB la 1333MHz. Nu cred că veți avea nevoie de mai multă memorie, iar hardul mi se pare la fel de bun – 500GB. Pentru a extinde spațiul de stocare aveți nevoie de un hard disk extern cu interfață USB 3.0. Placa video dedicată de care ziceam mai sus e una AMD HD 7550M de 1 GB. Nu e cea mai grozavă deoarece e una clasa 3 și e pe 64 de biți.

Probabil că și cunoașteți dotările sale, motiv pentru care nu le voi enumera pe toate ci doar pe cele speciale. Două USBuri 3.0, bluetooth, difuzoare de 4W și baterie de 8 celule. Deci autonomia e mult mai mare, dar nu și când vine vorba de jocuri.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: performanțe în jocuri decente pentru o astfel de configurație, portabil, Windows 8, baterie de 8 celule, bluetooth și difuzoare foarte bune.

Minusuri: putea fi mai accesibil.

Concluzie

Samsung NP535U4C-S02RO e o alternativă mai performantă la un ultrabook din aceeași serie 5 și se adresează gamerilor dar nu și celor înrăiți. Bateria de 8 celule poate fi de folos atunci când călătoriți și vreți mai multă autonomie (e mai mare doar în mod office). V-am postat și un clip cu un model similar (din punct de vedere al designului) în partea de jos:

Te-ar mai putea interesa