Samsung NP530U3C-A01RO

Acest ultrabook Samsung NP530U3C-A01RO e unul dintre acele modele care le recomand deoarece nu e foarte scump da arată foarte bine și e performant. Probabil singurul minus al acestuia ar fi lipsa SSD-ului care îl găsim la câteva modele în același buget. În rest, are un procesor Core i5, construcție robustă, e subțire, ecran de 13 inci cu protecție mată și 4GB de RAM. Am mai văzut modele de la acest producător însă nu toate arată la fel de bine ca acesta. Am observat că tastatură e foarte bine realizată, însă touchpadul încă e cu butoane clasice și nu integrate. Acest NP530U3C-A01RO are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul Core i5-3317U e un model pentru ultrabookuri deoarece are o frecvență scăzută și un consum mic. Presupun că aceste procesoare vor fi viitorul pentru laptopuri deoarece  măresc autonomia bateriei și sunt performante (Ivy Bridge). Ecranul măsoară o diagonală de 13.3 inci iar rezoluția sa poate doar una HD. Protecția mată împiedică reflexia luminii dar micșorează astfel luminozitatea ecranului.

Veți beneficia de un multitasking bun deoarece aveți la dispoziție o memorie RAM de 4GB la 1600 MHz care nu necesită upgradeuri. Spre deosebire de multe ultrabookuri, acesta are un hard SATA de 500GB. Plca video e cea integrată din procesor HD 4000. Nu e bună pentru jocuri 3D dar se descurcă la redarea de filme 720p și 1080p. ALte dotări ar fi difuzoarele de 4W, cititorul de carduri, camera web,  USB 3.0, USB 2.0, ieșire audio+microfon, HDMI, LAN, bluetooth etc.

Are caracteristici tehnice și dotări excelente pentru un gadget așa de subțire, iar autonomia de funcționare e peste medie, un lucru care nu ne mai uimește chiar dacă acumulatorul e de 4 celule.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: tastatură foarte bine realizată (de tip chiclet), carcasă robustă, ecran mat, WIndows 7+Office, suport pentru WiDi, ușor și autonomia poate să ajungă la 6 ore și ceva.

Minusuri: lipsă SSD/SSH.

Concluzie

Alternative la acest Samsung NP530U3C-A01RO ar putea fi un Asus S56CM care defapt e un laptop dar subțire și ideal pentru gaming (are chiar și SSH). Dar și un HP Folio 13 ar putea fi o alternativă dacă nu sunteți fan al acestui producător și ați dori un SSD de 128 GB. Păcat că ultrabookurile nu sunt pentru gaming, dar există laptopuri cum sunt cele de la Asus care combină caracteristile unul ultrabook cu cele ale unui model de gaming.

Te-ar mai putea interesa