Samsung NP370R5E-A01RO

Samsung NP370R5E-A01RO e un laptop din seria 3 370 de la Samsung și se laudă cu un procesor i3-3110M dual core din generația Ivy Bridge, 4 giga memorie RAM și Windows 8 preinstalat. E un laptop premium pe gustul meu deoarece vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi →, iar pe acești bani primim un notebook care are Windows și hardware ed ultimă generație.

Aspect

E un model al anului 2013 care e foarte similar ca aspect cu seria 5 din care face parte și NP550P5C-S03RO, iar acest lucru nu spune despre laptop că e unul de top. Aspectul e unul caracteristic Samsung, adică premium, iar ecranul e unul de 15.6 inci cu rezoluție HD. Deoarece are un ecran mare, are și tastatură numerică în partea dreaptă care facilitează introducerea rapidă e de numere.

Deschis
Deschis
Capacul
Capacul

Caracteristici tehnice

Modelul de față vine cu un procesor foarte puternic de la Intel, mai exact cu un i3 din generația a treia și cu un cip grafic Intel HD care e capabil de a reda fluent filme HD și Full HD. Memoria RAM e suficientă, fiind vorba despre 4GB, iar dacă vreți mai mult atunci puteți adăugă încă un slot, deoarece doar atâta mai are liber. Ca porturi are USB, VGA, WiDi și HDMI care sunt niște porturi cunoscute și des utilizate.

Păreri pro şi contra

Pro achiziția acestui notebook ar fi faptul că: vine un excelent raport între calitate și preț; designul e unul foarte reușit; ecranul e clar datorită rezoluției 1366 pe 768 pixeli și a ecranului anti orbire; vine cu sistem de operare, și nu e vorba despre Linux sau Free DOS, ci de Windows; portabilitatea e una excelentă deoarece greutatea e de sub două kilograme (nu cu mult), iar bateria cu 3 celule ține undeva la 3-4 ore cu power management activat.
Contra achiziționării ar fi faptul că nu are memorie dedicată la placa video, dar asta nu e chiar așa de important.

Concluzie

Cei de la Samsung ne prezintă o nouă serie – 370 – care conține laptopuri de cea mai bună calitate cu o portabilitate peste măsură. S-a reușit obținerea unei greutăți de sub 2kg deoarece bateria e doar cu 3 celule (mai ușoară) în condițiile în care autonomia e de până la 4 ore. Mai multe despre cum arată acest laptop puteți vedea din preview-ul de alături care e la seria 5, o serie foarte asemănătoare ca aspect.

Lasă un comentariu