Samsung NP300V5A-S01RO

Acest laptop Samsung NP300V5A-S01RO e identic din punct de vedere al aspectului cu Samsung 300V5Z, că în rest configuraţiile sunt diferite iar acesta are şi Windows 7 instalat. E un laptop de tip Business dar şi pentru uz casnic. Spun asta pentru că vine cu o carcasă robustă şi are performanţe ridicate chiar dacă are un Core i3, acesta fiind unul din seria Sandy Bridge. Alte caracteristici speciale ale acestui laptop sunt: tehnologia Optimus (două plăci video dintre care una e de la NVIDIA iar cealaltă e integrată în procesor), ecranul cu protecţie anti-reflectivă şi tehnologia pentru sunet SoundAlive. În rest, pot spună că arată impecabil şi nu cred că se putea mai bine. Prețul bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Capac
Deschis

Specificaţii tehnice

Tehnologia Optimus e utilă pentru laptopuri deoarece oferă utilizatorului exact ce are nevoie (performanţă sau autonomie), comutând automat între plăcile video. Intel HD Graphics 3000 e model integrat în procesorul Intel Core i3 şi vine cu suport HD pentru filme. Acel procesor e unul 2310M de 2.1 GHz şi care are un cache de 3 MB. Ecranul LCD LED vine cu o protecţie care nu permite ca lumina să se reflecte din acesta iar rezoluţia e de 1366 cu 768 pixeli la 15.6 inci. Memoria RAM poate fi extinsă la mai mult de 4 giga având un slot liber dar având în vedere că e DDR3 la o frecvenţă maximă de 1333 MHz, un upgrade ar fi inutil în special că placa video NVIDIA e pe 64 de biţi.

Deci nu e un laptop adresat gamerilor dar poate face faţă unor jocuri noi deoarece e vorba despre modelul GT 520MX care are o memorie video de 2 giga. Hard diskul e unul de 5400 RPM la 500 giga iar la un aşa preţ cred că se putea ceva mai bun. Pe partea de multimedia Samsung NP300V5A-S01RO vine difuzoare stereo de 3 W cu SoundAlive, cameră web de 1.3 MP, cititor de carduri şi unitate DVD. Are LAN, WLAN şi bluetooth pentru a vă conecta la internet, reţea sau pur şi simplu sî trimiteţi/primiţi fişiere.

Ca şi porturi are: trei USBuri 2.0, o ieşire aduio, HDMI, VGA şi microfon. NP300V5A-S01RO cântăreşte doar 2.45 kilograme şi vine şi cu tatsattură numerică.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: autonomie de până la 6-7 ore datorită acumulatorului de 6 celule, uşor, Windows 7 pe 64 de biţi, placă video decentă pentru vizionare filmelor Full HD etc.

Minusuri: nu are cititor de amprentă.

Concluzie

Acest laptop Samsung NP300V5A-S01RO e un model reuşit din cele mai multe puncte de vedere şi aici mă refer la autonomie, funcţionalitate, rigiditate, performanţe şi preţ.

Un comentariu la „Samsung NP300V5A-S01RO”

  1. E bien ca Samsung a intrat pe piata cu laptopuri deoarece sunt o concurenta serioasa pentru Dell la aspect deoarece arata de nota 10. Ma gandesc sa iau modelul acesta deoarece l-am vazut expus undeva si m-a impresionat cand l-am vazut cat de bine arata si ca de buna e tastatura avand tastele bine pozitiionate in sensul ca e spatiu intre ele si asa te poti obisnui cu ea.

Lasă un comentariu