Samsung NP300V5A-S01RO

Acest laptop Samsung NP300V5A-S01RO e identic din punct de vedere al aspectului cu Samsung 300V5Z, că în rest configuraţiile sunt diferite iar acesta are şi Windows 7 instalat. E un laptop de tip Business dar şi pentru uz casnic. Spun asta pentru că vine cu o carcasă robustă şi are performanţe ridicate chiar dacă are un Core i3, acesta fiind unul din seria Sandy Bridge. Alte caracteristici speciale ale acestui laptop sunt: tehnologia Optimus (două plăci video dintre care una e de la NVIDIA iar cealaltă e integrată în procesor), ecranul cu protecţie anti-reflectivă şi tehnologia pentru sunet SoundAlive. În rest, pot spună că arată impecabil şi nu cred că se putea mai bine. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capac
Deschis

Specificaţii tehnice

Tehnologia Optimus e utilă pentru laptopuri deoarece oferă utilizatorului exact ce are nevoie (performanţă sau autonomie), comutând automat între plăcile video. Intel HD Graphics 3000 e model integrat în procesorul Intel Core i3 şi vine cu suport HD pentru filme. Acel procesor e unul 2310M de 2.1 GHz şi care are un cache de 3 MB. Ecranul LCD LED vine cu o protecţie care nu permite ca lumina să se reflecte din acesta iar rezoluţia e de 1366 cu 768 pixeli la 15.6 inci. Memoria RAM poate fi extinsă la mai mult de 4 giga având un slot liber dar având în vedere că e DDR3 la o frecvenţă maximă de 1333 MHz, un upgrade ar fi inutil în special că placa video NVIDIA e pe 64 de biţi.

Deci nu e un laptop adresat gamerilor dar poate face faţă unor jocuri noi deoarece e vorba despre modelul GT 520MX care are o memorie video de 2 giga. Hard diskul e unul de 5400 RPM la 500 giga iar la un aşa preţ cred că se putea ceva mai bun. Pe partea de multimedia Samsung NP300V5A-S01RO vine difuzoare stereo de 3 W cu SoundAlive, cameră web de 1.3 MP, cititor de carduri şi unitate DVD. Are LAN, WLAN şi bluetooth pentru a vă conecta la internet, reţea sau pur şi simplu sî trimiteţi/primiţi fişiere.

Ca şi porturi are: trei USBuri 2.0, o ieşire aduio, HDMI, VGA şi microfon. NP300V5A-S01RO cântăreşte doar 2.45 kilograme şi vine şi cu tatsattură numerică.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: autonomie de până la 6-7 ore datorită acumulatorului de 6 celule, uşor, Windows 7 pe 64 de biţi, placă video decentă pentru vizionare filmelor Full HD etc.

Minusuri: nu are cititor de amprentă.

Concluzie

Acest laptop Samsung NP300V5A-S01RO e un model reuşit din cele mai multe puncte de vedere şi aici mă refer la autonomie, funcţionalitate, rigiditate, performanţe şi preţ.

Un comentariu la „Samsung NP300V5A-S01RO”

  1. E bien ca Samsung a intrat pe piata cu laptopuri deoarece sunt o concurenta serioasa pentru Dell la aspect deoarece arata de nota 10. Ma gandesc sa iau modelul acesta deoarece l-am vazut expus undeva si m-a impresionat cand l-am vazut cat de bine arata si ca de buna e tastatura avand tastele bine pozitiionate in sensul ca e spatiu intre ele si asa te poti obisnui cu ea.

Lasă un comentariu