Samsung NP300E5Z-A03RO

Acest laptop Samsung NP300E5Z-A03RO e un bun desktop replacement adică un înlocuitor pentru vechiul desktop PC. Nu-l recomand celor care au de gând să joace jocuri recent lansate, dar la jocurile mai vechi nu veţi întâmpina probleme. Poate rula fără probleme filme HD datorită procesorului Dual Core şi plăcii video integrate cu suport HD. Are un aspect foarte plăcut şi o tastatură cu taste depărtate şi puţin rotunjite (nu e ideală pentru cei care scriu repede dar poate fi uşor curăţat). Carcasa e destul de bine realizată deoarece nu se zgârie uşor şi vine într-o combinaţie reuşită de culori (negru cu gri). Se poate observa că acest laptop e o variantă mai nouă şi accesibilă la NP300E5Z-A02RO. Preţul mi s-a părut destul de atractiv deoarece configuraţie e una satisfăcătoare în special că are 4 GB de RAM deci e recomandat un Windows 7 pe 64 de biţi. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din lateral
Tastatura

Specificaţii tehnice

Procesorul face parte din a doua generaţie de modele şi se numeşte Dual Core B950 şi care înlocuieşte vechile B940 şi P6200. Are un cache de 2 MB şi o placă video integrată HD Graphics 3000 despre care vă ziceam anterior. Aceasta e numai bună pentru utilizare office deoarece consumul de energie e destul de mic indiferent ce aplicaţie porniţi. Laptopul are un ecran de 15.6 inci cu aspect wide şi protecţie anti-reflecţie. Acesta protecţie e destul de bună deoarece nu permite ca lumina să se reflecte (nu se produce efectul de oglindă). Nu prea are rost să vizionaţi filme Full HD deoarece rezoluţie ecranului e una HD dar configuraţia vă permite acest lucru iar datorită HDMI-ului puteţi conecta un televizor/monitor Full HD la acesta.

Spre deosebire de modelele anterioare, acesta aduce 4GB de RAM şi nu 3GB. Deasemenea vă oferă posibilitatea unui upgrade cu cost redus deoarece are un slot liber. La o aşa configuraţie nu prea are rost un astfel de upgrade deoarece performanţele nu se vor modifica, doar în jocuri (dar nu are placă video dedicată).

La capitolul dotări are un HDD de 500GB, DVD, difuzoare stereo de 3 W, card reader, cameră web, tehnologie SoundAlive, port VGA, HDMi, microfon, LAN, trei USBuri 2.0, ieşire audio, bluetooth 3.0 şi WLAN.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie de maxim 4 ore, portabil (2.3 kilograme), robust, Free DOS (e mai accesibil fără Windows), bluetooth, HDMI şi multe porturi USB de tipul 2.0.

Minusuri: nu are USB 3.0.

Concluzie

Acest Samsung NP300E5Z-A03RO e o recomandare foarte bună în acest buget. Jos am pus prezentarea acestui model:

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „Samsung NP300E5Z-A03RO”

 1. Acesta e un laptop pe care il detin de aproximativ o luna si sunt foarte multumit de ce poate. L-am primit din Spania cadou de sarbatori si primul lucru care ma incantat a fost tastatura si aspectul sa exterior. Al meu nu are placa video dedicata dar tot am reusit sa joc cateva jocuri de anul trecut cum ar fi unul cu masini si Fifa.
  Cand l-am vazut in vitrina credeam ca e un model nou de Asus si nici nu stiam ca Samsung dace laptopuri. Ma bucur sa vad ca fac si calculatoare deoarece sunt la fel de reusite ca telefoanele si televizoarele lor.
  Eu il am si de aceea il recomand romanilor deoarece e o solutie ieftina pentru un laptop nou care arata foarte bine si are procesor dual. Sper ca aceasta varianta romaneasca sa fie la fel de buna ca cea spaniola si sa se ridice la asteptarile celor interesati. Al meu a venit si cu Windows 7 Home Premium.

 2. S-ar putea ca variantele străine să difere un pic față de cele românești și de aceea să vină cu Windows, dar bănuiesc că a costat suplimentar. Această variantă cu A03RO la sfârșit e una specială pentru români fiind la fel de bună ca variantele străine.

 3. Salutare tuturor,

  Vreti un laptop bun? cumparati un Laptop Samsung NP300E5Z A02Ro cu procesor I3 2330M.
  Este un laptop extraordinar de frumos, cu componente de top si design placut. Eu am cumparat unul de la resigilate Emag si sant foarte multumit de el.
  Veti observa ca bateria tine foarte mult, ventilatorul aproape ca nici nu se aude , iar laptopul efectiv nu se incalzeste .

  Nasule sa sti ca tu m-ai convins, cu descrierea laptopurilor Samsung seria 3.

  Sant foarte multumit de achizitie,

  Succes

Comentariile sunt închise.