Samsung NP300E5Z-A02RO

Laptopul de față, adică modelul Samsung NP300E5Z-A02RO e pentru acele persoane care vor un laptop mai puternic (nu cu mult dar cu procesor i3 Sandy Bridge) decât modelul NP300E5Z-A01RO care are Pentium dual core. Procesorul i3-2330M e mai puternic decât Pentium-ul B940 și are chiar și o placă video mai capabilă de a reda conținut Full HD chiar dacă nu e prea recomandat să forțați laptopul să redea filme Blu-ray deoarece ecranul are doar rezoluție HD.

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». Costă ceva mai mult decât modelul cu Pentium deoarece placa grafică Intel HD 3000 e clar mai puternică decât modelul 2000 și vor merge jocurile ceva mai fluent… chiar dacă nu e un notebook de gaming.

Poze

Din lateral
Tastatura

Specificaţii tehnice

Laptopul Samsung NP300E5Z-A02RO e capabil să redea conținut 1080p dar nu cred că ar trebui să exagerați și să vizionați filme Blu-ray pe el deoarece e un laptop office, nu unul multimedia. Recomandat ar fi să vizionați doar filme 720p pe ecranul de 15,6 al laptopului sau pe un ecran extern prin intermediul portului HDMI din dotare.

E capabil și în jocuri și alături vedeți capabilității plăci video model 3000 care e prezentă în modelul de față. Jocurile normal că vor merge dar să nu vă așteptați să puteți juca orice la detalii medii spre maxime deoarece fiind un laptop fără placă grafică dedicată se va încălzi.

Stă decent la capitolul memorie deoarece are 3 giga RAMi și hard de 320 de giga. În opinia mea nu e nevoie de mai multă memorie RAM și nici de un cu capacitate superioară. Legat de RAMi trebuie să știți că e o problemă în sensul că are ambele sloturi ocupate, iar în cazul în care vreți să mai adăugați trebuie să eliberați memoria de 1 giga.

Păreri pro şi contra

Pro: are ecran cu anti-reflexie, cameră web, HDMI, sunet cu tehnologie Sound Alive, autonomie bună (undeva la 4 ore) bluetooth și performante decente.
Contra: nu are placă video dedicată și asta îl face un laptop de birou pentru sarcini de genul navigat pe Internet, vizionat filme HD și ascultat muzică.

Concluzie

NP300E5Z-A02RO e un notebook de curând apărut pe piață și în România, iar vizionând clipul de alături o să vedeți că are un design absolut splendid. (Arată similar cu modelul din preview.)

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Samsung NP300E5Z-A02RO”

  1. Il detin de aproximativ o luna si se descurca de minune in majoritatea sarcinilor de zi cu zi. La jocuri nu stiu cum sta deoarece inca nu am testat acest aspect. Il recomand si toata stima pentru review.

Comentariile sunt închise.