Samsung NP300E5Z-A01RO

Laptopul Samsung NP300E5Z-A01RO este unul de tip office dar are multe dotări caracteristice unui laptop business cum ar fi bluetooth-ul și conexiunea HDMI. Stă foarte bine și pe partea de performanțe deoarece are 3 giga de RAM și procesor Pentium Sandy Bridge model B940 (există un model cu i3, adică modelul NP300E5Z-A02RO și e ceva mai bun). Dacă vreți să mai adăugați memorie RAM atunci trebuie știut că are ambele sloturi ocupate, dar cred că 3 e suficient pentru ca Windows 7 să ruleze fluent. Un lucru foarte bun legat de memorie e că are frecvența de 1333 megaherți care este maximul pentru DDR3. Notebook-ul e capabil să redea și clipurile HD fără vreo întrerupere deoarece are o placă video integrată de la Intel cu capabilități HD. Din nefericire nu are placă dedicată, dar având în vedere că e un laptop ieftin pentru sarcini de birou nu cred că o să aveți nevoie de așa ceva.

Prețul bun Vezi prețul special de azi →. E așa de mic deoarece are doar 3 giga RAM (nu 4 cât a devenit oarecum standard) și placa video e integrată cu performanțe decente. Sunt de părere că ar putea fi considerat și cel mai ieftin laptop pentru oameni de afaceri (E laptop pentru oameni de afaceri deoarece are un design business și multe dotări, dar și portabilitate excelentă).

Poze

Din lateral
Tastatura

Specificaţii tehnice

Samsung NP300E5Z-A01RO este un nou PC portabil de la Samsung care are noul procesor Pentium – B940 – care normal că e dual core. Față de procesoarele din seria 6×00 aceste modele sunt Sandy Bridge și au plăci grafice ușor mai performante.

Puteți urmării filme la înaltă definiție cu acest laptop deoarece placa video din procesor are suport nativ pentru conținut HD, iar ecranul are o rezoluție HD. Totuși s-ar părea că ecranul de 15,6 inci e cam mic pentru unele persoane și de aceea se poate conecta printr-ul port HDMI un ecran extern de dimensiuni mai mari.

Hardul e unul de 320 de giga și are 5400 rotații. Nu e super încăpător dar nu e nici mic și astfel puteți să vă faceți o colecție medie de filme serale și melodii pe acesta. Nu cred că o să aveți nevoie de un hard mai încăpător deoarece diferența de la 320 la 500 nu e foarte mare.

Pentru a vă convinge că placa video e destul de capabilă am pus un clip alături, dar trebuie să știți că acesta nu e un laptop de jocuri și nici nu prea este recomandat să vă jucați des pe el.

Păreri pro şi contra

Pro: are tastatură numerică, numeroase porturi, procesorul e dual core, prețul de achiziție e foarte mic, iar placa video poate reda conținut 720p.
Contra: nu are video dedicat.

Concluzie

NP300E5Z-A01RO este un model din noua serie 3 și vine cu un design foarte reușit și performante decente. Vă invit să urmăriți un clip pentru a vă face o mică părere despre cum arată, dar trebuie să știți că laptopul de față e gri în zona unde vă odihniți încheieturile de la mâini.

2 comentarii la „Samsung NP300E5Z-A01RO”

  1. Ma gandesc sa cumpar modelul acesta deoarece l-am vazut intr-un showroom expus si mi-a placut cum arata. Performantele sunt bune si nu am nevoie de mai mult si de aceea vreau sa iau modelul descris aici.

  2. Placa video pe baza de Intel HD e slaba la jocuri, 3 Gb e cam putin. Mai trebuie 1 GB. Nu merge la jocuri.

Lasă un comentariu