Samsung NP300E5X-T01RO

Laptopul Samsung NP300E5X-T01RO e nou după cum se poate observă că seria modelului are o terminație nouă – X. Nu vine cu procesor IvyBridge dar cu siguranță, prețul mai mult decât atractiv. Configurația cu Pentium și placă video NVIDIA mi se pare decentă pentru vizionarea de filme dar și jocuri. Chiar dacă placa video e de 64 de biți, poate face față unor jocuri ca Battlefield 3, în special dacă e vorbă de o rezoluție HD. Designul e similar modelului NP300E5A și nu cred că trebuia să se opteze pentru altul. Chiar și combinația de culori e bine aleasă dar cred că un touchpad cu butoane integrate ar fi arătat mai bine. NP300E5X-T01RO are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Din lateral
Tastatura

Specificaţii tehnice

Procesorul B960 poate fi găsim pe multe laptopuri de pe piață și îl recomand chiar dacă nu e un Core i3. E suficient de bun și când vine de jocuri, însă cele din seria Core i sunt mai recomandate. Ecranul de 15.6 inci e unul mat și deci împiedică reflexia luminii. Rezoluția sa e una HD+ care vă oferă posibilitatea vizionării filmelor 720p. De aceea nu văd de ce ați încerca să vizionați filme 1080p, însă puteți conecta un monitor sau un TV la HDMI-ul laptopului.

Memoria RAM DDR3 e de 4 GB la 1333 MHz, însă se poate face un upgrade la 6 sau 8GB deoarece are un slot liber. HDD-ul său SATA are 500GB spațiu de stocare care e mai mult decât decent. GeForce GT 610M e un model pe 64 de biți cu memorie video de 1 GB. Poate reda orice joc chiar și cele recent apărute însă nu le poate reda pe toate la detalii maxime sau medii. Spun asta pentru că nu e un laptop de gaming, ci mai degrabă unul multimedia.

Dotările sale sunt: camera web, card readerul, unitate DVD, port VGA, port HDMI, trei USBuri 2.0, WLAN etc. Autonomia nu diferă cu mult față de modelele anterioare – circa 3 ore și ceva. Sistemul de operare Free DOS poate fi înlocuit ușor cu windows 7 pe 64 de biți, iar datorită lui, prețul e mai atractiv.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un design plăcut, robust, fiabil, ușor, performant și accesibil.

Minusuri: lipsa porturilor USB 3.0.

Concluzie

Acest Samsung NP300E5X-T01RO e un laptop care-l recomanda deoarece arată bine, e fiabil, eficient și provine de la un producător cu experiență în domeniu. Sunt curios când vom vedea laptopuri de gaming de la acesta și mă refer la cele profesionale ca RoG de la Asus.

Lasă un comentariu